ŽUPANIJA / OGULIN

IZ EU FONDOVA

U Ogulinu će se graditi još jedan vrtić, gradonačelnik: Puno toga je odrađeno ali još puno toga ostaje, sustav je desetljećima zanemarivan

U Ogulinu će se graditi još jedan vrtić, gradonačelnik: Puno toga je odrađeno ali još puno toga ostaje, sustav je desetljećima zanemarivan

Vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna eura i 100% će biti financiran iz EU fondova

Grad Ogulin je prijavio izgradnju još jedne zgrade dječjeg vrtića na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, a prošlog tjedna je prestigla obavijest da je projektni prijedlog uspješno prošao sve provjere te je odobren za financiranje.

Iz gradske upave su izvijestili kako ukupna bespovratna EU sredstva projekta iznose 1.299.624,00 eura, koliko iznosi i sama vrijednost projekta, što znači da neće biti financijskog opterećenja za građane Ogulina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Cilj projekta je riješiti problem nedovoljnih kapaciteta vrtića. Naime, iako je nedavno izgrađena nova zgrada dječjeg vrtića, čime su kapaciteti udvostručeni, pa trenutno vrtić pohađa 303 djeteta, još uvijek je oko 40 djece ostalo neupisano, pojašnjavaju iz gradske uprave. Situacija je bilo puno gora prije šest godina, podsjeća gradonačelnik Dalibor Domitrović.

- Kad smo preuzeli vlast 2017. godine u odgojnim grupama je bilo 30 posto više djece nego to propisuju pedagoški standardi. Usprkos tome za više od 200 djece nije bilo mjesta u vrtiću pa su ostali neupisani. Plaće i materijalna prava zaposlenika vrtića nisu bila usklađena sa zakonom, mi smo ih uskladili poštujući zakon koji je potpisao pokojni predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Sada, izgradnjom još jedne zgrade vrtića, sva ogulinska djeca će naći svoje mjesto u vrtiću. Puno toga je odrađeno, ali još puno toga ostaje za napraviti jer je sustav desetljećima zanemarivan, poručuju je gradonačelnik Dalibor Domitrović. 

Ovim projektom izgradit će se nova zgrada dječjeg vrtića uz postojeći objekt na području bivše vojarne Poredice u Svetom Petru. Građevinska čestica na kojoj će se graditi novi vrtić ima površinu od 9.802 m² i nalazi se na istočnom dijelu postojeće čestice vrtića.

Novo projektirani vrtić koristit će zajedničke i centralne sadržaje postojećeg vrtića s kojim je funkcionalno i organizacijski povezan. Projektom je predviđena izgradnja vrtića s osam novih jedinica, dnevnih boravaka.

Iz gradske uprave napominju da dogradnjom postojećeg vrtića u dječjem vrtiću Bistrac neće se mijenjati postojeće ustrojstvo i upravljanje vrtićem.

Izdvojeno


Reci što misliš!