ŽUPANIJA / OGULIN

PRIJE 13 GODINA

Ono što su načeli nesposobni političari dokrajčio je požar! Bjelolasica čeka na svoju novu šansu, doznajemo kakvi su planovi slovačkih vlasnika

Ono što su načeli nesposobni političari dokrajčio je požar! Bjelolasica čeka na svoju novu šansu, doznajemo kakvi su planovi slovačkih vlasnika
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradonačelnik Ogulina nam je potvrdio da ima pomaka vezano za revitalizaciju i stavljanja kompleksa bivšeg HOC-a u funkciju, s time da je investitoru namjera nuditi usluge tijekom cijele godine, a ne samo tijekom zime.

Ogulinci ali i svi ostali ljubitelji skijanja i zimskih sportova u bližoj i daljoj okolici nikad nisu prežalili uništenje Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica podno istoimene planine, najviše u Gorskom kotaru, dijelu lanca i gorja Velika Kapela. 

Bijeli hrbat po kojem je dobila ime je i dalje tu kao i proteklih milijun i kusur godina, HOC je zamišljen i izgrađen kako bi ljudi uživali i živjeli od planine, a ono što nisu uspjeli uništiti nesposobni političari, dokrajčila je vatra. Prije 13 godina, 25. siječnja 2011. godine u 2.22 sati ovo je zimovalište zahvatio požar i posve uništio centralnu zgradu HOC-a. Vatrogasci su je pokušali spasiti unatoč temperaturi od minus 20 stupnjeva Celzija, no na kraju je ostalo samo zgarište. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Godinama poslije su dijelovi HOC-a, odnosno preostala imovina bili na bubnju, prodavani na javnim dražbama a konačno su se prije tri godine ukazali ozbiljni investitori i zaključili posao kupnjom najvećeg dijela HOC-a sa skijalištem. 

Radi se, naime, o investitorima iz Slovačke koji se od ulaganja rijetko javljaju i ne žele se medijski eksponirati, pa smo za njihove planove pitali ogulinsku gradsku upravu, odnosno gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

- U redovitom smo kontaktu sa slovačkim investitorom koji je kupio nekadašnji HOC Bjelolasica. Upoznati smo s njihovim planovima, međutim zamolili su nas da ne izlazimo u javnost s njima, a mi poštujemo želje investitora. Investitori su naglasili da će sami prezentirati svoj investicijski projekt kad ocjene da je za to vrijeme, rekao nam je gradonačelnik.

No dodaje kako može potvrditi da ima pomaka vezano za revitalizaciju i stavljanja kompleksa bivšeg HOC-a u funkciju, s time da je investitoru namjera nuditi usluge tijekom cijele godine, a ne samo tijekom zime.
 
- Investitor je u fazi izrade projektne dokumentacije, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i provedbe upravnog postupka za izdavanje građevinske dozvole. Grad Ogulin, koliko je u našoj mogućnosti, pomaže investitoru da u provedbi njegovih investicijskih planova. U tom smislu smo, sukladno željama investitora, pokrenuli postupak izmjene prostorno planske dokumentacije. Također, Grad Ogulin im je pomogao pri rješavanju dijela imovinsko-pravnih odnosa na parceli na kojoj smo vlasnici, rekao je Domitrović za KAportal.

Kad će doći vrijeme za prezentaciju i konačnu realizaciju ovog velikog turističkog projekta, sada u aranžmanu stranog investitora, treba tek vidjeti, no logično je da u svijetu biznisa i vrijeme itekako igra važnu komponentu. U Gradu Ogulinu se nadaju da će to biti što prije, na zadovoljstvo ulagača, brojnih Ogulinaca i svih onih koji će ponovo uživati u ljepotama i sadržajima planine.

Izdvojeno


Reci što misliš!