ŽUPANIJA / OGULIN

1,5 MILIJUNA EURA

Nova investicija ogulinskog Vodovoda! Europskim sredstvima izgradit će se vodovodi u Gornjim Dubravama i Popovom selu

Nova investicija ogulinskog Vodovoda! Europskim sredstvima izgradit će se vodovodi u Gornjim Dubravama i Popovom selu
Borna Filic/PIXSELL

Hrvatske vode sudjeluju u projektu u udjelu od 10 posto ili s iznosom od 145.049,10 eura, a Grad Ogulin i tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin u udjelu od po 5 posto ili s po 72.524,55 eura

Vodovodu i kanalizaciji Ogulin odobrena su sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za provedbu projekta izgradnje vodovodnih ogranaka naselja Jusići, Kukići, Miščevići i Vucelići na području Gornjih Dubrava te glavnog dovodnog cjevovoda za naselje Popovo Selo.
 
- Projekt je na natječaj prijavljen u mandatu Bojana Prebežića, sadašnjeg direktora tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin, 2021. godine, neposredno nakon što je objavljen javni poziv. Nakon administrativne i kvalitativne provjere projekt je pozitivno ocijenjen i prihvaćen za financiranje. Sada slijedi provedba postupka javne nabave za izvedbu radova, pojašnjavaju iz gradske uprave. 

Prihvatljivi troškovi iznose 1.450.491,00 eura, od čega udio iz EU fondova iznosi 80 posto ili 1.160.392,80 eura, Hrvatske vode sudjeluju u projektu u udjelu od 10 posto ili s iznosom od 145.049,10 eura, a Grad Ogulin i tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin u udjelu od po 5 posto ili s po 72.524,55 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovaj projekt, osim što će mještanima spomenutih naselja omogućiti redovitu isporuku pitke vode, uz to će omogućiti i razvoj turizma u tim dijelovima Ogulina, poručio je ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. 

Izdvojeno


Reci što misliš!