ŽUPANIJA / OPĆINE

KOMUNALNA ULAGANJA

U Tounju završeni radovi na izgradnji pješačkog hodnika, do kraja godine u planu sanirat će se ceste u više naselja u okolici

U Tounju završeni radovi na izgradnji pješačkog hodnika, do kraja godine u planu sanirat će se ceste u više naselja u okolici

Na niz lokacija u općini Tounj provode se radovi na obnovi i modernizaciji komunalne infrastrukture.

U općini Tounj završen je dio infrastrukturnih ulaganja, a najznačajniji su zasigurno radovi na izgradnji pješačkog hodnika i postavljanje ulične rasvjete u naselju Zdenac u dužini od 120 metara. Radove je izvodila tvrtka Rudar d.o.o., a njihova vrijednost iznosi gotovo 289 tisuća kuna.

- Radovi su rađeni u sklopu projekta izgradnja nogostupa, rotora i dvije autobusne stanice prema građevinskoj dozvoli i do završetka projekta ostalo je okvirno pola kilometra. Nakon dobivene uporabne dozvole za kompletan projekt, radilo bi se o investiciji vrijednoj od 7,5 milijuna kuna, poručuju iz Općine Tounj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovih dana završeno je i označavanje horizontalne prometne signalizacije u centru Tounja te obilježavanje pješačkih hodnika u naselju Zdenac koje je izvršila tvrtka Ceste Karlovac, u vrijednosti od 15 tisuća kuna. Također su završeni zemljani i građevinski radovi na proširenju parkirališta na općinskom groblju te je postavljena nova ograda u dužini od 30 metara.

- U narednim danima planira se ugradnja asfalta u naselju Kamenica Skradnička, Kukača i Brletići s naglaskom na sanaciji uništenog asfalta prilikom radova priključenja na vodovod mještana ovih triju naselja. Radovi su ugovoreni s tvrtkom Rudar d.o.o. te se nadamo lijepom vremenu kako bi se projekt realizirao, za koji će sredstva u iznosu od 350 tisuća kuna biti osigurana u proračunu, kažu iz Općine Tounj.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!