ŽUPANIJA / OPĆINE

POTPORE STUDENTIMA

Za studente iz općine Cetingrad stiže pomoć, načelnica Kalić: Uz niz financijskih potpora roditeljima i školarcima, ove godine osigurali smo je i za studente

Za studente iz općine Cetingrad stiže pomoć, načelnica Kalić: Uz niz financijskih potpora roditeljima i školarcima, ove godine osigurali smo je i za studente
Matija Djanjesić/CROPIX

Ove godine Općina Cetingrad prvi puta uvodi mjeru potpora za svoje studente u obliku jednokratne pomoći u iznosu od tisuću kuna, a očekuju oko tridesetak zahtjeva za isplatu.

Uz niz potpora unutar socijalnog programa Općine Cetingrad, od ove godine načelnica Marina Kalić najavila je i jednokratne pomoći studentima.

- Odlučili smo se za jednokratne pomoći umjesto stipendiranja jer studentima je zaista na raspolaganju više izvora iz kojih ih mogu ostvariti, od županijskih, državnih do braniteljskih, s više manje jednakim uvjetima natječaja. Dakle, ništa više nego što bi općina mogla osigurati, ali dva izvora stipendiranja nisu dozvoljena, pojasnila je načelnica Marina Kalić u razgovoru za KAportal. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ovaj način, Općina Cetingrad doskočila je mogućnosti da se drugačijom formom ipak osigura financijsku pomoć svojim studentima. Prema riječima načelnice Kalić, očekuju tridesetak prijava, a iznos jednokratne pomoći je tisuću kuna.

- S obzirom da dodjeljujemo niz subvencija, kao što su jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, koja je ove godine također povećana na dvije tisuće kuna umjesto nekadašnjih tisuću kuna za prvo dijete, 3.500 kuna umjesto dvije tisuće kuna za drugo dijete te pet tisuća kuna za treće i svako iduće dijete, tu je i financiranje program predškole u potpunosti, sufinanciranje vrtića za svu djecu s područja općine, raznim donacijama podupiremo osnovnoškolce, sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, željeli smo tako i na ovaj način putem dodjele jednokratnih pomoći studentima pokazati da mislimo i na njih, poručuje načelnica Kalić.

Izdvojeno


Reci što misliš!