ŽUPANIJA / OPĆINE

GOSPODARSKI RAZVOJ

Cetingrad bi u budućnosti mogao dobiti Regionalni distributivni centar za poljoprivredne proizvode - projekt s odobravanjem čekaju lokalni OPG-ovci

Cetingrad bi u budućnosti mogao dobiti Regionalni distributivni centar za poljoprivredne proizvode - projekt s odobravanjem čekaju lokalni OPG-ovci
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Projekt ima velik značaj za ovaj kraj koji uglavnom živi od poljoprivrede te se ponuđeni sadržaji u potpunosti uklapaju u daljnje razvojne planove, a značit će i gospodarski oporavak te biti poticaj demografskoj obnovi

Cetingrad bi u skoroj budućnosti mogao dobiti Regionalni distributivni centar za poljoprivredne proizvode, a što ovaj vrijedan projekt može donijeti poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja prezentirano je jučer na prezenatciji u cetingradskom Hrvatskom domu.

Prezentaciju su zajednički organizirali strane Karlovačka županija a uz lokalne općinske vijećnike na nju je pristiglo i 20-ak zainteresiranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s ovog područja. S projektom ih je upoznala arhitektica Ruža Salopek iz karlovačkog biroa Vinski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Radi se o izgradnji regionalnog distribucijskog centra za voće, povrće i industrijsko bilje. Centar bi se prostirao na ukupnoj površini od 52.352 kvadratna metra površine i sadržavao bi upravnu zgradu, hladnjaču, sušaru za žito, centar za industrijsku konoplju, skladište za preradu voća i povrća te industrijsku vagu. Ukupno bi se njegovom punom realizacijom moglo zaposliti 80-ak ljudi, što ima ogroman značaj za ovaj kraj, rečeno je na prezentaciji.  

Karlovačka županija je zajedno s lokalnom upravom pokrenula ovaj projekt te mu dala potporu, uz pomoć i u rješavanje imovinsko - pravnih odnosa. Sada su lokacija, zemljište i objekti na planiranoj površini, u vlasništvu Republike Hrvatske. Projekt će se dovesti do izdavanja građevinske dozvole, a potom će se kroz financijsku perspektivu 2021.-2027. tražiti izvori financiranja.

- Projekt ima velik značaj za ovaj kraj koji uglavnom živi od poljoprivrede te se ponuđeni sadržaji u potpunosti uklapaju u daljnje razvojne planove, a značit će i gospodarski oporavak te biti poticaj demografskoj obnovi ovog prostora, rekla je županica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!