ŽUPANIJA / OPĆINE

SMIRIVANJE TENZIJA

Izgradnja škole u Kamanju postala i političko pitanje, ravnateljica škole Jasmina Katunić: Točno je da Općina nije sudjelovala u samom projektu, ali aktivno sudjeluje u svim drugima

Izgradnja škole u Kamanju postala i političko pitanje, ravnateljica škole Jasmina Katunić: Točno je da Općina nije sudjelovala u samom projektu, ali aktivno sudjeluje u svim drugima

Općina Kamanje financirala je uređenje javne rasvjete, ograde i nogostupa kod novoizgrađene dvorane u sklopu Područne škole.

Općina Kamanje nije sudjelovala u projektu izgradnje školske sportske dvorane u Kamanju, opetovano je to potvrđeno iz Županije na naš upit, ali je u drugim aktivnostima, što je pak otkrila ravnateljica škole Jasmina Katunić u razgovoru za KAportal.

- Općina Kamanje financirala je troškove uređenja javne rasvjete, ograde uz školu i nogostupa, kao što i sudjeluju i pomaže u financiranju ostalih aktivnosti, primjerice škole u prirodi, nabavci radnih biljažnica, prijevozu učenika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, formalno, sam projekt uređenja okoliša sportske dvorane nije obuhvaćao javnu rasvjetu i uređenje ograde. Stoga, ne mogu reći da je Općina sudjelovala u tom projektu, napomenula je ravnateljica, te dodala kako je projekt uređenja okoliša obuhvaćao zemljane radove, asfaltiranje, izgradnju požarnih putova, a sredstva u iznosu od 450 tisuća kuna osigurala je Karlovačka županija. 

- U Područnoj školi u Kamanju odrađeno je niz drugih projekata u proteklom razdoblju, među kojima je i uređenje pročelja škole, krečenje, zamjena kotlovnice, u konačnici i ovaj u kojem je sudjelovala i sama Općina, a nisu dio konkretnog projekta izgradnje školske sportske dvorane, pojasnila je ravnateljica.

Trzavice i tenzije koje su se stvorile oko izgradnje i finalizacije dvorane u Kamanju, u kojem je Županija prilikom otvaranja naglasila kako izražava žaljenje što u njemu nije sudjelovala lokalna vlast, na što je reagirao načelnik Damir Mateljan odgovorivši kako je upravo Županija ta koja je isključila Općinu iz ovog projekta te da je Općina aktivno participirala u onome za što joj je ostavljen prostor, ravnateljica Katunić mišljenja je da ih je potrebno ostaviti postrani.

- Najvažnije je da je škola u Kamanju napokon dobila adekvatan prostor za provođenje nastave tjelesnog odgoja jer se ista prije provodila u suterenu stare škole. Što ujedno, samo po sebi, govori koliko će novi prostor poboljšati uvjete nastave, te se učenici vesele novoj dvorani. Dobrobit cijelog ovog projekta ipak bi trebao biti najvažniji u cijeloj ovoj priči, poručuje ravnateljica Katunić.  

Izdvojeno


Reci što misliš!