ŽUPANIJA / OPĆINE

DRUŠTVENI CENTAR ŽAKANJE

Europski socijalni projekt "Partnerstvo za društveni centar Žakanje" u provedbi već godinu dana, partneri složni kako u potpunosti ostvaruje definirane rezultate

Europski socijalni projekt

Sve aktivnosti koje su do sada organizirane u sklopu projekta, u potpunosti su priznate od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Početkom nove pedagoške i školske godine punim intenzitetom nastavljaju se aktivnosti u Društvenom centru u Žakanju koje po projektu „Partnerstvo za društveni centar u Žakanju“ provode Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići iz Karlovca s partnerima, LAG- om Vallis Colapis, GD Crvenog križa Ozalj, Osnovnom školom Žakanje te Općinom Žakanje.

Projekt, ukupne vrijednosti gotovo dva milijuna kuna, sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj dvogodišnjeg projekta je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja organizacija civilnog društva iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u općini Žakanje kroz širenje raspona socijalnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga. Ciljane skupine su lokalne organizacije civilnog društva koje djeluju na području kulture, socijalnih usluga, posebno rada s djecom, mladima, ženama i starijima, te lokalnog razvoja vođenog od strane zajednice na području Općine Žakanje i susjednih općina Kamanje i Ribnik.

U prostoru Društvenog centra Žakanje, 4. listopada održan je i sastanak između nositelja i partnera projekta, kojim se pokušalo osmisliti rješenje za postojeće poteškoće, izmijeniti dojmove te bitne informacije o provedbi, ali i dogovoriti daljnju suradnju i zadatke kako bi projekt i dalje zadovoljavajuće funkcionirao. Kako je pritom za medije komentirala predsjednica Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići Snježana Čop:

- U vrijeme osmišljavanja projekta s partnerima nismo mogli niti sanjati da ćemo živjeti u novom normalnom i da će to pred nas stavljati dodatne izazove u provedbi samog projekta. Sada nakon 11 mjeseci provedbe mogu samo izraziti iznimno zadovoljstvo i zahvaliti se partnerima i djelatnicima Zvončića uključenim u aktivnosti, na iznimnoj agilnosti i požrtvovnosti jer projekt zaista i ostvaruje osmišljene rezultate s početka ideje, a vjerujem da će tako biti i u nastavku.

Voditeljica projekta Andrea Zoroja komentirala je kako sve što su do sada organizirali u potpunosti priznato od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva što je, kako naglašava, pokazatelj da su svi partneri projekt shvatili ozbiljno i odgovorno, ali i da lokalna zajednica prepoznala trud koji se ulaže u aktivnosti te rado sudjeluju u njima.

- Pritom, svjesni smo da nam epidemiološka situacija iz mjeseca u mjesec uskraćuje mogućnost još veće posjećenosti, no trudimo se informirati ljude na vrijeme o planiranim aktivnostima te se iz tog razloga neke radionice provode kombinirano (uživo i online) kako bi svi zainteresirani mogli prisustvovati. Drago mi je da uspijevamo pronaći rješenje za sve očekivane i neočekivane prepreke te redovito iz takvih situacija naučiti nešto novo i korisno za budućnost. Mogu reći da smo kao nositelji projekta iznimno ponosni na sve izvoditelje aktivnosti na projektu koji se odlično snalaze u ovim nepredvidivim vremenima i iskušenjima koje koronavirus stavlja pred nas. Nadam se da ćemo s jednakim uspjehom nastaviti i u daljnjoj provedbi projekta, dodala je voditeljica Zoroja.

Izdvojeno


Reci što misliš!