ŽUPANIJA / OPĆINE

DEMOGRAFSKA MJERA

Za razvoj predškolskog odgoja u devet lokalnih jedinica u Karlovačkoj županiji stiže dva milijuna kuna - najveći iznos općinama Barilović, Josipdol, Rakovica ...

Za razvoj predškolskog odgoja u devet lokalnih jedinica u Karlovačkoj županiji stiže dva milijuna kuna - najveći iznos općinama Barilović, Josipdol, Rakovica ...
foto ilustracija

Iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade nužnim ističu suradnju s jedinicama lokalne samouprave kao ključ uspjeha u podizanju kvalitete života.

Središnji državni ured za demografiju i mlade i ove godine osigurao je financijsku potporu općinama za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti.

Kako navode, ova mjera podrazumijeva osiguravanje financijske potpore iz Državnog proračuna za što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u općinama s potpomognutih područja, a posebno manje naseljenih i ruralnih područja Republike Hrvatske.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U odnosu na prošlu godinu dodatno je povećan iznos financijske potpore, 18,5 milijuna kuna dodijeljeno je općinama razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti, a 1,5 milijuna kuna za općine razvrstane od V. do VIII. skupine. 

Među 104 općine u Hrvatskoj koje su osigurale sredstva za razvoj predškolskog odgoja na svom području, devet je iz Karlovačke županije, te je njome obuhvaćeno ukupno 323 djece u vrtićima.  

Najveći iznos sredstava od 220 tisuća kuna osigurale su općine Barilović, Josipdol, Rakovica, zatim slijedi općina Vojnić 192.500 kuna, pa Generalski Stol 176 tisuća kuna, Kamanje 170 500 kuna, Lasinja 110 tisuća kuna, te Bosiljevo 66 tisuća kuna.   
 
Iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade poručuju kako dosadašnja suradnja s jedinicama lokalne samouprave pokazala je kako je zajedničko djelovanje usmjereno na demografska pitanja ključ uspjeha u podizanju kvalitete života stanovništva u lokalnim jedinicama. 

Izdvojeno


Reci što misliš!