ŽUPANIJA / OPĆINE

MRAK ILI VEĆI RAČUNI?

Povećanje cijene struje učinilo je svoje! U općini Tounj izbora nemaju: Ili gašenje javne rasvjete ili povećanje komunalne naknade - odlučit će mještani!

Povećanje cijene struje učinilo je svoje! U općini Tounj izbora nemaju: Ili gašenje javne rasvjete ili povećanje komunalne naknade - odlučit će mještani!
Općina Tounj

U anketi mještane pita se, da li su za povećanje cijene komunalne naknade u 100 posto iznosu ili za gašenje javne rasvjete. Ukoliko su za gašenje javne rasvjete smatraju li da javna rasvjeta treba biti upaljena do 22, 23 ili 24 sata.

Poremećaji na tržištu i povećanje cijene svih energenata osim kućanstvima, dodatni su pritisak na proračune jedinica lokalne samouprave. Svaka se snalazi kako zna. Neki gase javnu rasvjetu u kasnim noćnim satima, drugi uvode senzore za pješake i bicikliste, a treći instaliraju štedljiviju LED rasvjetu. 

O toj temi upravo se raspravlja u općini Tounj. Naime, kako su izvijestili iz Općine, u proteklih 20 godina uložena su značajna sredstva u infrastrukturu javne rasvjete pa je na području općine postavljeno preko tisuću rasvjetnih tijela. No tržišne cijene električne energije veće su 3 puta od prošlogodišnjih što dovodi do značajnog opterećenja za mali općinski proračun. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na koji način u ovakvim okolnostima izbalansirati potrebe i financijske mogućnosti, pitanje je s kojim se susreće svaki načelnik i gradonačelnik u Hrvatskoj. Tounjski je odlučio poslušati glas svojih mještana putem ankete. 

- U kratkoj anketi, vezanoj uz javnu rasvjetu na području općine Tounj molimo za mišljenje mještane kako bismo mogli razmotriti opcije da li će Općina pristupiti povećanju komunalne naknade u 100 posto iznosu ili uštedi na način da će gasiti javnu rasvjetu, poručuju iz općinske uprave. 

U anketi mještane općine pita se, da li su za povećanje cijene komunalne naknade u iznosu od 100 posto ili za gašenje javne rasvjete. Ukoliko su za gašenje javne rasvjete smatraju li da javna rasvjeta treba biti upaljena do 22 sata, 23 sata, 24 sata.

E sad, hoće li radije mrak ili veće račune - odlučit će sami!

Izdvojeno


Reci što misliš!