ŽUPANIJA / OPĆINE

KOLEGIJ ŽUPANICE

Županica nastavlja s terenskim radom! Održala kolegije u Plaškom i Saborskom, saslušala načelnike o problemima i projektima

Županica nastavlja s terenskim radom! Održala kolegije u Plaškom i Saborskom, saslušala načelnike o problemima i projektima

Nakon završetka kolegija u Plaškom, održan je kolegij u Općini Saborsko gdje je prisustvovao načelnik općine Marko Bićanić sa svojim suradnicima.

Županica Martina Furdek-Hajdin jučer je nastavila terenski rad, te stigla na kolegij su Općinu Plaški, a zatim i u Saborsko. Županicu sa suradnicima prvo ugostili su načelnik Plaškog Pero Damjanović i njegova zamjenica Mara Šupica.

Raspravljalo se o brojnim temama, od kojih je važno spomenuti rad kina, kojeg vikendom posjeti i oko 50 ljudi dok u tjednu kino predstave gledaju školski učenici. U kino je ukupno uloženo oko 265.445,62 eura (2 milijuna kuna), iz financijskih sredstava Ministarstva kulture i općinskog proračuna. Načelnik je iskazao kako se raspored kino predstava može vidjeti na Kino.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, raspravljalo se i prijavi projekta rekonstrukcije krovišta na Domu zdravlja na natječaj PORLZ (MRRFEU) čija vrijednost iznosi 82.951,76 eura (625.000,00 kuna), sanaciji odlagališta otpada te gradnji novog groblja čija vrijednost investicije iznosi 132.722,81 eura (1 milijun kuna).

Riječi je bilo i o projektu Zaželi gdje je u tijeku II. Faza, na kojem je zaposleno 25 žena i voditelj koji brinu za ukupno 150 korisnika. Vrijednost projekta je 164.045,39 eura (1,2 milijuna kuna).

U timu županice bili su i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i zamjenik Dejan Mihajlović te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Marina Jarnjević, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Branka Šeketa Karlović i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i hrvatske branitelje.

Nakon završetka kolegija u Plaškom, održao se kolegij u Općini Saborsko gdje je prisustvovao načelnik općine Marko Bićanić sa svojim suradnicima.

Raspravljalo se o problematici državnih cesta i vodovoda te je dogovorena zajednička prijava na Program razvoja brdsko-planinskih područja projekta obnove igrališta i okoliša oko PŠ Saborsko.

Izdvojeno


Reci što misliš!