ŽUPANIJA / OZALJ

ZA DOPRINOS

Grad Ozalj i ove godine uručit će javna priznanja, ovogodišnji predlagatelji su HDZ Ozalj, grupa građana i gradonačelnica Lipšinić

Grad Ozalj i ove godine uručit će javna priznanja, ovogodišnji predlagatelji su HDZ Ozalj, grupa građana i gradonačelnica Lipšinić

Javna priznanja bit će uručena Vatrogasnoj zajednici Grada Ozlja i gospođi Grozdani Ferenac, dok će Nagrada za životno djelu primiti gospođa Dragica Kalinić.

Ovogodišnja dodjela javnih priznanja Grada Ozlja za istaknute uspjehe u radu i osobitom doprinosu ugledu, razvoju i boljitku Grada, dodijelit će se u tri kategorije, za područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti, za područje znanosti, umjetnost, kulture, odgoja i obrazovanja te javno priznanje za životno djelu.

Na prijedlog GO HDZ Ozalj za području zdravstva, socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti javno priznanje dodijelit će se Vatrogasnoj zajednici Grada Ozlja. GO HDZ Ozalj u svom obrazloženju navodi kako su članovi zajednice aktivno uključeni u gotovo sve radne akcije organizirane slijedom elementarnih nepogoda na području cijele Hrvatske, te su među aktivnijim Zajednicama u Karlovačkoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za vrijeme pandemije COVID-19, Zajednica je bila angažirana u kontroli provođenja odluka Stožera civilne zaštite RH, a svakako treba spomenuti i uključivanje Vatrogasne zajednice u potresom pogođenim područjima u Sisačko moslavačkoj županiji. Ophodnjom, dostavom hrane i raznih potrepština te pomoći stradalima u saniranju štete na kućama, naši vatrogasci su u 2O2O. godini prešli više od 4.000 km, poručuju u nastavku iz GO HDZ Ozalj.

Nagradu Grada Ozalj iz područja znanosti, umjetnosti, kulture, odgoja i obrazovanja na prijedlog grupe građana bit će uručena Grozdani Ferenac, zaljubljenici u bogatu etno baštinu vrhovačkog kraja, skupljačici i čuvarici tradicijskih predmeta i običaja.

- Svoj doprinos gospođa Grozdana Ferenac dala je i u očuvanju kulturne etno baštine običaja tradicijske obrade vinograda, te od 2018., od kada je posađen eksperimentalni vinograd kod Plepelići dvora u Škaljevici, u okviru projekta ,,Autohtone sorte vinove loze" gospođa Grozdana preuzela brinuti se da posađeni vinograd na tradicionalan način uspješno napreduje.

Javno priznanje Grada Ozalj za životno djelo na prijedlog gradonačelnice Gordane Lipšinić bit će uručeno istaknutoj ozaljskoj nastavnici Dragici Kalinić. Gospođa Dragica Kalinić rođena je 1942. godine u Ozlju, te je završila Pedagošku akademiju u Zagrebu. Predavala je biologiju, prirodu, kemiju, njemački jezik i likovni najprije u PŠ Kašt, zatim u PŠ Kamanje, a od 1977. godine u Matičnoj školi u Ozlju. Dobitnica je nekoliko priznanja za postignute uspjehe na području odgoja i obrazovanja i aktivnost u društveno političkom radu, a 1990. godine obnašala je dužnost članice Općinskog vijeća.  

- U Gradu smo ponosni i zahvalni na trag koji je svojim djelovanjem u zajednici ostavila obitelj Kalinići, naročito gospođa Dragica Kalinić, poručuje gradonačelnica Lipšinić u nastavku.

Izdvojeno


Reci što misliš!