ŽUPANIJA / OZALJ

DOBRODOŠLE SUBVENCIJE

Za razvoj poljoprivrede Grad Ozalj u proračunu pripremio pola milijuna kuna - aktivne su 23 mjere potpora, u ovoj godini i veći iznosi sufinanciranja

Za razvoj poljoprivrede Grad Ozalj u proračunu pripremio pola milijuna kuna - aktivne su 23 mjere potpora, u ovoj godini i veći iznosi sufinanciranja
foto ilustracija - KAportal/Pixabay

Zahtjeve za potporu zajedno s pripadajućom dokumentacijom zainteresirani poljoprivrednici mogu dostaviti gradskoj upravi najkasnije do 15. prosinca 2022. godine.

Grad Ozalj i u ovoj godini osigurao je proračunska sredstva za program potpora u poljoprivredi, i to u iznosu od pola milijuna kuna. Kako se navodi, ciljevi ovog programa su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarskog razvoja na cjelokupnom području grada. 

U ovoj godini poljoprivredni program obuhvaća 23 mjere potpora, a kako pojašnjavaju iz ozaljske gradske uprave novosti su sljedeće:  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Veći iznos sufinanciranja polica osiguranja (30 posto plaćene premije po pojedinačnoj polici osiguranja), veći iznos sufinanciranja pčelarstva (30,00 kuna po pčelinjoj zajednici), sufinanciranje nabavke mehanizacije uz račun dobavljača ili kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika i dokaz o plaćanju istoga. Povećava se iznos sufinanciranja osjemenjivanja na 100 posto po računu (bez PDV-a) i uvodi se sufinanciranje sjemena za osjemenjivanja na vlastitom stadu. Sufinanciranje nabavke malčera iznosi 25 posto računa (bez PDV-a), a najviše 2.500,00 kuna po korisniku godišnje.  

Inače, unutar postojećeg iznosa od 500.000 kuna, sredstva su na raspolaganju za mjeru potpora za unapređenje biljne proizvodnje u iznosu od 225.000 od čega za mehanizaciju 80 tisuća kuna. Za potpore za projektnu dokumentaciju na raspolaganju je 10 tisuća kuna, potpore za unapređenje pčelarstva 35 tisuća kuna, potpore za unapređenje sektora stočarstva 190 tisuća kuna, potpore razvoju seoskih gospodarstava 40 tisuća kuna.  

Zahtjeve za potporu zajedno s pripadajućom dokumentacijom zainteresirani poljoprivrednici mogu dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Grada Ozlja najkasnije do 15. prosinca 2022. godine.  

Izdvojeno


Reci što misliš!