ŽUPANIJA / OZALJ

EUROPSKI PROJEKT

Druga faza projekta "Zaželi i pokreni se" na ozaljskom području uspješno privedena kraju, ravnateljica Valčić: Nadamo se nastavku programa i pomaganju starijih osoba

Druga faza projekta
GDCK Ozalj

Projektom je zaposleno 11 žena prema kriterijima poziva, a pomoć je pružena 92 korisnika

“Zaželi” na širem ozaljskom području nakon dvogodišnje provedbe uspješno je priveden kraju.  

Kako je pojasnila ravnateljica GDCK Ozalj Sanja Valčić, cilj projekta bio je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv  siromaštva i smanjenje nezaposlenosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, starijoj populaciji osigurana je prevencija preranog odlaska u staračke domove i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnik projekta, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u  nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima. 

Projektom je zaposleno 11 žena prema kriterijima poziva koje su radile 12 mjeseci.  

- U tih 12 mjeseci uključeno je ukupno 92 korisnika, u Žakanju 9, Ribniku 6, Kamanju 7. Najveći broj korisnika je s područja grada obzirom da je ipak najveći i ima najviše sela i zaseoka, ističe Valčić. 

Inače, u prvoj fazi provedbe projekta zaposlene žene su završile tečaj za gerontodomaćice.  

- U drugoj fazi odlučili smo za osposobljavanje za uzgajivača voća, povrća i cvijeća, kako bi žene bile što konkurentnije na tržištu rada i nakon završetka projekta. Nadamo se da će se uskoro objaviti poziv za nastavak projekta Zaželi, odnosno faza III kako bi nastavili s radom i pomaganjem starijim osobama, poručila je ravnateljica. 

Projekt Zaželi u drugoj fazi bio je u trajanju od 14 mjeseci, odnosno od 7. siječnja 2021. do 6. ožujka 2022. godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 7.1.2021. godine u vrijednosti 927.800,00 kn. 

Nositelj projekta „Zaželi i pokreni se“ je Crveni križ Ozalj. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Karlovac, podružnica Ozalj; Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac, ispostava Ozalj, grad Ozalj i općine Kamanje, Žakanje i Ribnik. 

Hrvatski  zavod  za  zapošljavanje  kao  obavezni  partner  na  projektu  bio je dužan osigurati  da  su  sudionice  u  projektnim aktivnostima pripadnice ciljane skupine te je bio u obvezi osigurati i dokaze o istome. Centar za socijalnu skrb bio je uključen u odobravanje krajnjih korisnika projekta. 

Izdvojeno


Reci što misliš!