ŽUPANIJA / OZALJ

DRUŠTVO NAŠA DJECA OZALJ

Zdrav kao zmaj! U ovoj pedagoškoj godini bavili su se temom boravka djece na otvorenom - ovo su njihovi rezultati

Zdrav kao zmaj! U ovoj pedagoškoj godini bavili su se temom boravka djece na otvorenom - ovo su njihovi rezultati
Zdrav kao zmaj

Projekt Zdrav kao zmaj dobitnik je i povelje Savez društava "Naša djeca" Hrvatske za jednu od najuspješnijih i najinovativnijih projekata u 2021.

"Zdrav kao zmaj" projekt je Društva "Naša djeca" Ozalj kojem je glavni cilj promicanje zdravlja djece, prevencija bolesti, edukacija, podizanje svijesti o problemima i rizicima za dječje zdravlje te podrška roditeljima u brizi i odgoju djece.

U ovoj pedagoškoj godini bavili su se temom "Igre i učenja u prirodi", s ciljem da se potakne svijest o važnosti boravka djece na otvorenom te pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zahvaljujući odličnoj suradnji s vrtićima iz Ozlja, Žakanja i Kamanja boravak djece na otvorenom za vrijeme boravka u vrtićima povećan je za više od 60 posto. Vrtići sve više svojih svakodnevnih aktivnosti provode na otvorenom - umjetničke aktivnosti, igre, senzomotoričke aktivnosti, sportske aktivnosti, STEM, šetnje, izleti. U suradnji s vrtićima planiramo i ulažemo u edukacije odgojitelja kako bi se i dalje podizala njihova kvaliteta rada. Vrtiće smo opremili opremom i literaturom u vrijednosti većom od 12 tisuća kuna. Održali smo jedinstvenu konferenciju Akademija Zdrav kao zmaj - Igra i učenje u prirodi, a projektom je financirano i sudjelovanje 25 odgojitelja i učitelja iz Ozlja, Žakanja i Kamanja na konferenciji, poručuju iz DND Ozalj. 

Unutar projekta uređene su i dvije učionice na otvorenom, u DV Zvončić Ozalj i DV Pčelica Žakanje, te istraživački kutić na otvorenom, u DV Pčelica Žakanje, čime je dodatno potaknut boravak djece i osiguran im prostor za igru i učenje u prirodi. 

- I dalje potičemo provedbu EKO vrta u vrtićima u Ozlju, Žakanju i Kamanju koja se provodi 3 godine za redom. Proveli smo više od 30 aktivnosti na otvorenom za roditelje i djecu s ciljem poticanja na kretanje, boravak u prirodi i provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena obitelji

Projekt Zdrav ko zmaj dobitnik je i povelje Savez društava "Naša djeca" Hrvatske za jednu od najuspješnijih i najinovativnijih projekata u 2021. 

- Puno smo toga postigli, ali godina još nije gotova i pred nama je još puno aktivnosti za odraditi i pozitivnih promjena za potaknuti. Hvala svima koji su do sada podržali naš rad i pomogli nam da stvaramo pozitivne promjene i gradimo zajednicu za sretno i zdravo odrastanje naših mališana. Jedno veliko hvala svim djelatnicima DV Zvončić Ozalj, DV Kamanje i DV Pčelica Žakanje na suradnji, uloženom trudu i entuzijazmu, jer bez vas ne bi bilo ovih nasmijanih dječjih lica. Ukoliko želite podržati rad Društvo Naša djeca Ozalj i projekta Zdrav ko zmaj možete to napraviti uplatom donacije na IBAN: HR2424000081190136081 ili u obliku sponzorstva javite nam se na [email protected].

Izdvojeno


Reci što misliš!