ŽUPANIJA / OZALJ

VIŠE OD GODINU DANA

Projekt Hrvatskih željeznica! Radovi odavno završili, a sigurnosna rampa na pružnom prijelazu Cuzalj kraj Ozlja još nije u funkciji

Projekt Hrvatskih željeznica! Radovi odavno završili, a sigurnosna rampa na pružnom prijelazu Cuzalj kraj Ozlja još nije u funkciji

Ova investicija dio je projekta osiguranja i modernizacije uređaja osiguranja 50 željezničko-cestovnih prijelaza na željezničkoj mreži Republike Hrvatske, a vrijedna je 1,45 milijuna kuna

Iako su radovi na postavljanju automatsko sigurnosne rampe na najproblematičnijem željezničko cestovnom prijelazu na pruzi Bubnjarci - Ozalj - Karlovac, u Cuzlju pokraj Ozlja, odavno završeni, ista još uvijek nije u funkciji. Zašto je tome tako, KAportal je pojašnjenje potražio od investitora, HŽ Infrastrukture. 

Kako nam kažu, trenutno se izvode radovi na osiguranju željezničko-cestovnog prijelaza novim automatskim uređajem za osiguranje. Prije puštanja u rad, koje se očekuje krajem ove godine, bit će potrebno obaviti još interni tehnički pregled, zatim državni pregled te ishoditi rješenje Agencije za sigurnost željezničkog prometa, dodaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo kako je ova investicija dio je projekta osiguranja i modernizacije uređaja osiguranja 50 željezničko-cestovnih prijelaza na željezničkoj mreži Republike Hrvatske, a vrijedna je 1,45 milijuna kuna.  

Inače, ovaj željezničko – cestovni prijelaz broji nemali broj prometnih nesreća, ali iz dana kada je linija putničkog vlaka iz smjera Karlovca ili susjedne Slovenije prometovala i dvadesetak puta dnevno.

Danas ova pruga vlaka ne vidi niti upola manje, i ne jer putnika nema, nego isključivo radi sustavne degradacije željezničkog putničkog prijevoza u ovom djelu Karlovačke županije, koji je očito postao sam sebi svrha. Prilog u tome ide i činjenica što vlakovi na ovoj pruzi voze tek dvadesetak kilometara na sat. 

Izdvojeno


Reci što misliš!