ŽUPANIJA / OZALJ

NEPROHODAN VEĆ OSAM GODINA

Od sanacije graničnog mosta u Obrežu Vivodinskom moglo bi nešto i biti? Grad Ozalj to pitanje potegnuo na zajedničkom sastanku resornih ministarstava dviju država

Od sanacije graničnog mosta u Obrežu Vivodinskom moglo bi nešto i biti? Grad Ozalj to pitanje potegnuo na zajedničkom sastanku resornih ministarstava dviju država

Iz Grada su ujedno i zahvalili Općini Metlika što je također prema Vladi Republike Slovenije pokrenula inicijativu za obnovu navedenog mosta, kao i Županijskoj upravi za ceste Karlovac na pomoći u komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom

U Otočcu kraj Novo Mesta u susjednoj Sloveniji održan je sastanak izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Slovenije vezano uz održavanje i upravljanje graničnim infrastrukturnim objektima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, predstavnici Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije, predstavnici Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste Karlovac te gradonačelnica Lidija Bošnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na inicijativu Grada Ozlja jedna od glavnih tema sastanka bila je i obnova mosta preko potoka Kamenica na relaciji Obrež Vivodinski - Božakovo. Navedeni most oštećen je uslijed velikih oborina još 13. rujna 2014. godine, te je zbog sigurnosti prometa, odnosno narušene statike mosta i opasnosti od urušavanja 04. svibnja 2015. godine zatvoren za sav promet.

Ulaskom Hrvatske u Schengenski prostor i ukidanjem graničnih kontrola, sanacija predmetnog mosta od izuzetnog je značaja za stanovnike pograničnih područja, prvenstveno radi obrade poljoprivrednih površina s obje strane granice.

Iz Grada Ozlja izvijestili su kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture podržalo inicijativu Grada Ozlja za održavanje sastanka, te je u međuvremenu usuglašen i tekst nacrta bilateralnog Sporazuma između Vlada dviju država o izgradnji cestovnog graničnog mosta kojeg su državni tajnici, Tomislav Mihotić i Andrej Rajh nakon sastanka i parafirali, a isti je dalje upućen na usvajanje i potpisivanje od strane obje Vlade.

Iz Grada su ujedno i zahvalili Općini Metlika što je također prema Vladi Republike Slovenije pokrenula inicijativu za obnovu navedenog mosta, kao i Županijskoj upravi za ceste Karlovac na pomoći u komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom.

Izdvojeno


Reci što misliš!