ŽUPANIJA / OZALJ

PROGRAM POTPORA

Grad Ozalj bilježi stalan rast broja obrtnika i poduzetnika, najavljeno i daljnje ulaganje u Poduzetničku zonu Lug

Grad Ozalj bilježi stalan rast broja obrtnika i poduzetnika, najavljeno i daljnje ulaganje u Poduzetničku zonu Lug
Grad Ozalj

Iz godine u godinu sve je veći interes za potporama, tako da će Grad Ozalj i dalje dodjeljivati postojeće potpore kao i prilagođavati iste potrebama naših poduzetnika i obrtnika, poručili su iz gradske uprave

Prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Karlovac, jučer je održana u Ozlju. Poslodavcima je predstavljen program aktivne politike zapošljavanja s uvjetima i kriterijima za korištenje mjera, a poseban naglasak stavljen je na digitalna i zelena radna mjesta. 

Iz gradske uprave su izvijestili kako Grad kontinuirano surađuje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ali i s Udruženjem obrtnika Grada Ozlja i svim dionicima u gospodarstvu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Obzirom na stalan rast broja obrtnika i poduzetnika, već duži niz godina Grad Ozalj ulaže u razvoj obrtništva i poduzetništva kroz Program potpora malom i srednjem poduzetništvu. Iz godine u godinu sve je veći interes za potporama, tako da će Grad Ozalj i dalje dodjeljivati postojeće potpore kao i prilagođavati iste potrebama naših poduzetnika i obrtnika, poručili su iz gradske uprave.

Najviše korištena je potpora razvoju gospodarske aktivnosti koja se odnosi na sufinanciranje troškova nabave strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora kao i troškova kupnje vozila za obavljanje gospodarske djelatnosti. Iz Grada najavljuju i u 2024. godini s praćenjem projekata poduzetništva za što je u Proračunu osigurano 21.000 eura.

Foto: Grad Ozalj
 

Inače, na području grada Ozlja, tijekom 2023. godine završena je izgradnja faze 1 prometnice u Poslovnoj zoni lug uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

- Važna mjera za sve poduzetnike koji se odluče poslovati u poduzetničkoj zoni Lug, Ozalj jest oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa za novoizgrađene pogone u visini od 50 posto, a u svrhu proširenja gospodarske djelatnosti u Poduzetničkoj zoni Lug, fizičke i pravne osobe poduzetnici početnici u prvoj godini rada oslobađaju se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade, u drugoj godini rada 50 posto iznosa komunalne naknade, u trećoj godini rada 25 posto iznosa, naglašavaju u Gradu. 

Najavljuju kako će i u narednom razdoblju pratiti sve projekte poduzetništva, nastaviti ulaganja u infrastrukturu u Poduzetničkoj zoni Lug, kako bi omogućili kvalitetniji rad i poslovno okruženje subjektima malog gospodarstva i doprinijeli konkurentnosti njihova poslovanja.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!