ŽUPANIJA / SLUNJ

PRESKUPO?

Rastoke se pripremaju za Advent! Na šetnici se provode i završni radovi koji oporbenim vijećnicima i nisu baš dobro sjeli: Ima Grad love, samo neka se troši

Rastoke se pripremaju za Advent! Na šetnici se provode i završni radovi koji oporbenim vijećnicima i nisu baš dobro sjeli: Ima Grad love, samo neka se troši
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Planira se postavljanje zaštitnih poklopaca na 13 elektro-ormarića na šetnici, što je i jedan od zahtjeva konzervatora i na što će se utrošiti 30 tisuća kuna

Za održavanja komunalne infrastrukture Grad Slunj planirao je iznos od preko šest milijuna kuna u ovoj godini. Zadnjim proračunskim izmjena taj iznos povećan je za skoro pola milijuna kuna, a za što točno se novac planira utrošiti, oporbenim vijećnicima na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća i nije bilo baš jasno. 

Marko Skukan (SDP) je zatražio pojašnjenje oko nabave božićnih ukrasa za ukrašavanje grada s iznosom od 100 tisuća kuna. Kaže kako zna da svake godine ima lomova i da treba dokupiti, ali 100 tisuća kuna velika stavka za to, ističe. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Mirjana Puškarić pojasnila je da je planirana nabava ukrasa zbog aktivnosti adventa u Rastokama.  

- Rastoke nisu do sada posebno ukrašavane s obzirom na radove koji su se izvodili. Mostovi  imaju svoju akcentnu rasvjetu a ovdje su planirana sredstva zbog manifestacije koja bi u zimskim mjesecima mogla okupljati ne samo naše građane, već i goste. Što se tiče samih božićnih ukrasa ono je profesionalno i izuzetno je skupo zato što prije njihova postavljanja treba biti izrađen cijeli elaborat oko priključka da to sve ne plane. 

Na temu Rastoka, gradski vijećnik Damir Vuković (SDP) osvrnuo se na trošak sanacija zatvaranja elektroinstalacija u Rastokama za koju je predviđeno 140 tisuća kuna. Pitao je na što se to konkretno odnosi. 

Gradska pročelnica Zdenka Špelić pojasnila je da se stavka povećava s 110 tisuća na 140 tisuća kuna i taj ukupni trošak se ne odnosi samo na zatvaranje elektroinstalacija već obuhvaća održavanje šetnica, i ne samo u Rastokama. 

- Konkretno povećanje je za trošak postavljanja zaštitnih poklopaca na 13 elektro-ormarića koje imamo na šetnici za koje je jedan od zahtjeva konzervatora bio da se oni, s obzirom da su plastični i da su dosta vidljivi,  na neki način dodatno zaštite i to će iznositi nekih 30 tisuća kuna. 

"Ima Grad love, samo neka se troši", komentirao je Vuković, na što je pročelnica Špelić dodala kako je druga ponuda bila 50 tisuća kuna i da se to odraditi mora.

Izdvojeno


Reci što misliš!