ŽUPANIJA / SLUNJ

PRVI U HRVATSKOJ

Slunj će dobiti ultra brzu punionicu za električna vozila: Inovacija nam donosi dodatne ekološke i turističke benefite

Slunj će dobiti ultra brzu punionicu za električna vozila: Inovacija nam donosi dodatne ekološke i turističke benefite
Ilustracija Pixsell/Grad Slunj

Grad Slunj je za punionicu osigurao lokaciju na Trgu dr. Franje Tuđmana

Prirodne ljepote, gostoljubivost, impozantni mostovi, status jedne od najboljih ruralnih destinacija na svijetu, vodeničarsko naselje, tradicija, kulturne znamenitosti, prvi Hrvat-osvajač Olimpijske medalje, predstavljaju samo neke od karakteristika koje čine grad Slunj prepoznatljivim ne samo unutar Hrvatske, već i među turistima širom svijeta. 

Ove godine, Slunj uvodi još jednu inovaciju koja donosi dodatne ekološke i turističke benefite, javljaju iz gradske uprave. Naime, Slunj će postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će se postaviti ultra brza punionica za električna vozila. Tvrtka GreenWay Network d.o.o., nedavno osnovana podružnica GreenWay Holdinga, čiji je zeleni poslovni put započeo 2011. godine u Bratislavi, planira izgraditi više od 300 ultra brzih punjača diljem Hrvatske u narednih 3 do 5 godina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad Slunj je za punionicu osigurao lokaciju na Trgu dr. Franje Tuđmana. Time se značajno unapređuje postojeća infrastruktura te doprinosi ispunjenju ciljeva propisanih europskom Uredbom o uvođenju infrastrukture za alternativna goriva koja stupa na snagu sredinom travnja 2024. godine  s ciljem povećanja broja postaja za punjenje i opskrbu alternativnim gorivima, kako bi se smanjio ugljični otisak u prometnom sektoru, izvijestili su iz gradske uprave. 

Trenutačno je u Hrvatskoj oko 50 tisuća električnih automobila, no broj turista koji dolaze s električnim vozilima u stalnom je porastu. Očekuje se deseterostruko povećanje ukupnog broja registriranih električnih vozila do 2030. godine, što će rezultirati povećanom potrebom za uslugama punjenja, a iz grada Slunja su uvjereni da će već ove godine biti spremani odgovoriti na ovu rastuću potražnju.

Izdvojeno


Reci što misliš!