KAportal FOTO GALERIJA Danas je bio velik dan za Grad Ozalj, svečano su otvoreni radovi na proširenju Dječjeg vrtića Zvončići | Karlovački informativni web portal

FOTO GALERIJA Danas je bio velik dan za Grad Ozalj, svečano su otvoreni radovi na proširenju Dječjeg vrtića Zvončići

– Dočekali smo i taj dan da možemo proširiti vrtić, a proširenje vrtića znači da imamo djece i to je jako lijepa poruka, kazala je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić na početku otvaranja radova na dogradnji vrtića.

Vrijednost investicije iznosi gotovo 9 milijuna kuna, 85 posto sredstava Grad Ozalj povukao je iz programa Ruralnog razvoja mjere 7.4.1., a ostatak od 2,5 milijuna kuna osigurao je u svom proračunu. Izvođač radova je Karlovačka tvrtka AB gradnja, a rok završetka radova predviđa se u roku od 10 mjeseci. Za pedagošku godinu 2020/2021 novi prostor bit će spremni za korištenje.

U gradu Ozlju već 41 godinu postoji organizirani rani i predškolski odgoj. U samim počecima 1978. godine vrtić je polazilo svega dvadesetak djece i to u prostorijama stambene zgrade u centru Ozlja. Izgradnjom postojeće zgrade vrtića 2003. godini, vrtić je pohađalo 80 djece.

Trenutno u Dječjem vrtiću Zvončići provodi se redoviti i kraći odgojno obrazovni program, engleska i folklorna igraonica, kao i program predškole. U novom prostoru koji se dograđuje, mjesto će naći 50-tak djece jasličke dobi. Novi prostor imati će višenamjensku dvoranu, sobu za odgajatelje, dječje garderobe i sanitarne čvorove, kao i četiri sobe dnevnih dječjih boravaka. Postojeći prostor koristit će djeca vrtičke dobi.

–  U ovom trenutku u vrtiću je 170 upisane djece organiziranih u 7 odgojno obrazovnih skupina, međutim prekapacitirani smo u svim skupinama. Otvaranjem dograđenog djela trebao bi biti kapacitet do 200 djece, ono što je najvažnije ući ćemo u državni pedagoški standard i ispoštovat će se optimalan broj djece po odgojnim skupinama. Trenutno postoji lista čekanja i na njoj preko 20 djece i među njima 90% djece su jasličke dobi, i upravo dograđeni dio bit će prilagođen za tu novu djecu, objašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončići Vesna Novosel.

  • – Iščitavajući signale s terena i po naknadama koje isplaćujemo za novorođenu djecu i po interesu za vrtić, činimo sve da potaknemo mlade da proširuju obitelj. Ono što je osnovni korak upravo je proširenje vrtića, jer godinama imamo liste čekanja. Osim toga, na neki način imamo i neuvjetne prostore u kojima su djeca, samo zato da ih što više zbrinemo. Upravo dogradnjom vrtića kao i povećanjem kapaciteta, podići ćemo uslugu na jedan viši nivo, zaključuje gradonačelnica Lipšinić.

    Ovom svečenom trenutkom prisustvovali su i mališani dječjeg vrtića, koji nestrpljivo iščekuju novi lijepo  uređeni prostor za druženje i igru. Svoje poruke svijetu i novom vrtiću poslane su u balonima, ukupno njih 41, koje simboliziraju ukupno 41 godinu organiziranog ranog i predškolskog odgoja.

    KAportal.hr

  • Odgovori