KAportal Helena Valentić juniorska prvakinja na cestovnih 10 kilometara, Katarina Smiljanec brončana seniorka | Karlovački informativni web portal

Helena Valentić juniorska prvakinja na cestovnih 10 kilometara, Katarina Smiljanec brončana seniorka

U Šibeniku je održano prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju na 10 kilometara, na kojem su predstavnice Atletskog kluba Karlovac osvojile dva odličja.

Helena Valentić prvakinja je Hrvatske u juniorskoj konkurenciji – ona je šibensku stazu pretrčala u vrlo dobrom vremenu 39:10 i tako premoćno osvojila prvo mjesto s gotovo dvije i pol minute prednosti pred drugoplasiranom Tibljaš iz riječkog Kvarnera te tri i pol minute prednosti ispred trećeplasirane Farkaš iz zagrebačkog Agrama.

Vrijeme Helene Valentić bilo je dovoljno i za izvrsno četvrto mjesto u ukupnoj konkurenciji. Na čelu su, dakako, tri seniorke, a među njima, na trećem mjestu, još jedna predstavnica AK Karlovca – Katarina Smiljanec. Smiljanec je 10 km otrčala u vremenu 38:08 i tako mirno zauzela treću poziciju, zaostavši samo za dvije renomirane hrvatske dugoprugašice, novom prvakinjom Bojanom Bjeljac iz Dinamo Zrinjevca te Katarinom Vukančić iz Agrama.

Na prvenstvu je kao individualka nastupila i Karlovčanka Sonja Dragojević te zauzela solidno 39. mjesto u konkurenciji 64 atletičarke.

KAŠonline

  • Odgovori