KAportal I dio "Braće Seljan" u kojem je MIOŠ dobiva novu fasadu i stolariju - više od polovice novca stiglo iz EU | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

I dio “Braće Seljan” u kojem je MIOŠ dobiva novu fasadu i stolariju – više od polovice novca stiglo iz EU

I drugi dio zgrade OŠ Braća Seljan, onaj u kojemu je od 1998. MIOŠ, ide u energetsku obnovu pa će za najduže godinu dana imati novu toplinsku fasadu, stolariju, radijatorske ventile i LED rasvjetu, vrijedne 2,7 milijuna kuna.

Najavljeno je to na današnjoj pressici, na kojoj je voditelj projekta Robert Vodopić pojasnio da su prihvatljivi troškovi 2,3 milijuna kuna, od kojih EU daje 1,4 milijuna, dok preostali iznos, kao i inače, izdvaja Grad Karlovac.

– Projekt traje do 19. ožujka 2021., a energetskom obnovom zgrada će iz D prijeći u B kategoriju, smanjiti CO2 za 69,99 posto godišnje, postići smanjenje toplinske energije za grijanje i donijeti energetsku uštedu od 146.545 kWh/godišnje, najavio je Vodopić.

Osim uštede na izdacima za grijanje i ugodnijeg boravka za sve, budući da MIOŠ od rujna više neće biti na ovoj adresi u Domobranskoj ulici, već u svojoj zgradi na Gazi, to će školi donijeti mogućnost za više grupa dnevnog boravka, kabinetsku nastavu, ali i prostor za rad nekih udruga – onih koje trebaju prostor za probe, poput zborova i orkestara. A, poveća li se broj učenika, što svi priželjkuju, i za njih će biti dovoljno mjesta.

– OŠ Banija započela je2018.  raditi u jednoj smjeni, godinu poslije tako je počela raditi Braća Seljan, a gotovo je sigurno da će 2020. u jednu smjenu preći i OŠ Dragojla Jarnević; u izradi smo mreže škola koju ćemo uskoro prezentirati javnosti. Naravno da smo svjesni kako prelasku na rad u jednoj smjeni nije samo razlog povećanja prostora, nego i to da se broj učenika ne povećava. Stoga nam je prostor OŠ Braća Seljan jako bitan i u slučaju povećanja broja učenika, čemu se nadamo i što priželjkujemo, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

KAportal.hr

  • Odgovori