KAportal Kritična ljetna nestašica nekih krvnih grupa! U Karlovcu od srijede do petka čak pet akcija | Karlovački informativni web portal

Kritična ljetna nestašica nekih krvnih grupa! U Karlovcu od srijede do petka čak pet akcija

Ljeto je često najzahtjevnije doba za transfuziologe, a i ove je godine upravo u ovim trenucima došlo do kritično niskih zaliha nekih krvnih grupa. Konkretnije, u ovom trenutku posebno nedostaje krvnih grupa A+ i 0-, na samom su rubu zalihe krvne grupe 0+, a prilično su tanke i krvne grupe A-. Situacija s ostalim krvnim grupama je bolja, no jedino su zalihe krvne grupe AB+ i više nego zadovoljavajuće.

U Karlovcu će se od srijede do petka održati čak pet akcija dragovoljnog darivanja krvi, a u ovom trenutku odaziv davatelja u koji nikad nije trebalo sumnjati, još je potrebniji nego inače.

U srijedu se od 7:30 do 10:30 održava akcija u tvrtki General Electric (hala C) na koju su dobrodošli i radnici ostalih tvrtki iz industrijskog bazena u Mrzlom Polju, dok se od 12 do 15 sati akcija održava u prostorijama župe Banija.

U četvrtak od 8 do 10 krv se daje u prostorijama Uprave šuma Karlovac, a ovoj će se akciji pridružiti i djelatnici KIM-a, dok je od 11 do 16 sati na rasporedu akcija za građanstvo u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Karlovac u Smičiklasovoj 25.

I u petak se održava akcija za građanstvo u karlovačkom Crvenom križu, ali ovog puta od 9 do 15 sati.

  • KAportal.hr

  • Odgovori