KAportal Lov nadomak grada?! Brojne šetače iza Šumarske i po nasipu iznenadila pucnjava - ubrzo shvatili da su usred lova, zvali i policiju | Karlovački informativni web portal

Lov nadomak grada?! Brojne šetače iza Šumarske i po nasipu iznenadila pucnjava – ubrzo shvatili da su usred lova, zvali i policiju

Brojni šetači na šetnicama kod Šumarske škole i po nasipu uz Koranu danas su bili neugodno iznenađeni pucnjevima iz lovačkih pušaka, a još više kad su vidjeli ekipu lovaca u akciji na poljani uz nasip koja je omeđena karlovačkim naseljem Gaza s jedne strane, te Zvijezdom, parkovima i rijekom s ostalih strana.

Kako su nam javili čitatelji, a jedna Karlovčanka napisala i objavom na Facebooku, brojni šetači s djecom i psima uplašili su se pucnjeva, da bi ubrzo shvatili da su usred lova.

– Da, užas, 30 metara od meteo stanice u visokoj travi ćuse i pucaju. Srećom pse smo uspjeli na vrijeme zavezati i otišli prema Ripsu iza kukuruza. Policija zna, vidjet ćemo. Od nasipa su cca 150 metara djeca na biciklima.

Građani su zvali policiju da vide o čemu se radi, pa je broj Operativnog komunikacijskog centra nazvala i dežurna ekipa KAportala. Kako nam je rečeno, radi se o potpuno legalnom i prijavljenom lovu, a radi se o području lovačkog društva.

– To je lovno područje i lovci imaju dozvolu za lov, rečeno nam je u policiji. Na upit što se to lovi nadomak grada, u policiji kažu da tu ima dosta divljači, od srna, divljih svinja i ostalih, jer i prelaze rijeku u potrazi za hranom, a na ovoj strani ima kukuruzišta.

  • Naravno, na Facebooku je odmah uslijedila i živa rasprava koja ide od zgražanja do onoga “šta se čudite”. U svakom slučaju svi se slažu da ovakve lovne akcije, ako su već i “po zakonu”, treba barem najaviti da građani znaju i na vrijeme se pripreme na ugođaj “bojnog polja” prilikom šetanja gradskom rekreacijskom zonom.

    KAportal.hr

  • Odgovori