KAportal Mladić optužen zbog prijetnji ubojstvom susjedu: "Pošpricao mi je psa anti-hund sprejem, malo sam ga udario metlom" | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Mladić optužen zbog prijetnji ubojstvom susjedu: “Pošpricao mi je psa anti-hund sprejem, malo sam ga udario metlom”

foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjeg Ogulinca zbog prijetnji ubojstvom. U optužnici navode da je 20. rujna oko 15 sati u Bolničkoj ulici u Ogulinu susjedu rekao da će ga ubiti, a svemu je prethodio sukob oko pasa.

Okrivljeni u svojoj obrani poriče počinjenje kaznenog djela navodeći da je kritičnog dana susjed izletio sa štapom iz zgrade, da je mahao njime, da mu je rekao da će ubiti njega i pse, te da je onda suzavcem pošpricao njega i pse nakon čega je on otišao u kuću, uzeo metlu, došao do njega i zamahnuo. Navodi da je oštećenik mahao sprejem i u tom mahanju ga je udario po ruci. Navodi da je rekao oštećeniku da se makne od pasa.

Oštećeni u svom iskazu navodi da s okrivljenikom učestalo ima problema, da je kritičnog dana izišao iz zgrade u dvorište i krenuo prema automobilu kada su mu u susret došli psi vlasništvo okrivljenika, da je dohvatio drveni štap kako bi se obranio od pasa te je zamahnuo prema njima da ga ne ugrizu, nakon čega je iz džepa izvadio “anti-hund” sprej i pošpricao jednog psa.

Nakon toga je primjetio je da se u dvorištu nalazi okrivljenik koji mu je prišao i počeo vikati te mu rekao da će ga ubiti, nakon čega je otišao u stan odakle je uzeo šipku te ga udario po desnoj nadlaktici. Zbog navedenih riječi osjeća strah.

– Cijeneći sve naprijed navedeno, smatram kako u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja da je okrivljeni počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret na način opisan u izreci ove optužnice, koja proizlazi iz iskaza svjedoka – oštećenika, zbog čega se ova optužnica ukazuje opravdana i na zakonu utemeljena – zaključili su u odvjetništvu.

KAportal.hr

  • Odgovori