KAportal Ogulin nizom događanja danas proslavio svoj Dan grada i odao počast generalu Petru Stipetiću koji je u centru dobio svoj trg | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Ogulin nizom događanja danas proslavio svoj Dan grada i odao počast generalu Petru Stipetiću koji je u centru dobio svoj trg

Grad Ogulin danas je svoj Dan grada u velikom stilu, s brojnim kulturnim i društvenim događajima no središnji dio proslave dakako je bilo odavanje počasti svom velikom sinu, generalu HV-a i heroju Domovinskog rata, Petru Stipetiću.

Stipetić je danas dobio trg u centru grada pa su u Ogulin stigli i brojni gosti, izaslanstva koja su nazočila svečanom proglašenju trga. Došla je Stipetićeva kćerka Vesna koje je i otkrila spomen – ploču, a okupljenim građanima se obratio i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i autor HTV-ove emisije o generalu Stipetiću Hrvoje Zovko, potom i general Marijan Mareković, te vice admiral Robert Hranj.

Gradonačelnik Domitrović rekao je kako Ogulinci mogu biti ponosni na svog sugrađanina Petra Stipetića, koji će ostati zapamćen ne samo po svom radu i djelu, nego i poštenju koje ga je krasilo cijeli život. U Ogulin je stigao i kandidat za predsjednika RH i bivši premijer Zoran Milanović koji je u svom predizbornom obilasku Karlovačke županije. Naime, nakon Ogulina uputio se u Kamanje na tamošnju proslavu Dana općine i festival DOK.

Po pisanju lokalnog OGportala, građani Ogulina su vrlo zadovoljni proslavom Dana grada. Naime, gradski park danas je bio pun građana i gostiju, izlagača na štandovima i kupaca. U parku kod Cesarovca nastupili su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i njihovi gosti iz Ravne gore, te oduševili publiku koja se odazvala u velikom broju! Nakon nastupa probali su sarmu, koja je besplatno dijeljena svima koji su je htjeli kušati.

U Frankopanskom kaštelu počelo je pripremanje lovačkih kotlića i fiš paprikaša, a pobjednici će se znati iza 19 sati. Kuhare je obišla peteročlana komisija, koja će odlučiti tko je bio najbolji. Članovi grupe Partyano spremaju se za nastup, a zvijezde večeri su Psihomodopop.

Koncertu je prethodilo i poglašenje najboljih domaćica u pripravljanju ogulinske masnice, podjela paprikaša i gulaša, koncert KUD-a Klek u parku,  te zabava u Frankopanskom kaštelu uz mladi ogulinski bend Sound Source.

KAportal.hr

  • Odgovori