KAportal Pao "majstor od zanata"! Serijski provalnik star 42 godine osumnjičen za čak 28 teških krađa i krađa na području dvije županije | Karlovački informativni web portal

Pao “majstor od zanata”! Serijski provalnik star 42 godine osumnjičen za čak 28 teških krađa i krađa na području dvije županije

foto ilustracija – PIXELL

Policija je uhvatila 42-godišnjaka iz Senja kojeg sumnjiči za čak 28 kaznenih djela teške krađe i krađe, a operirao je a području Ličko – senjske i Primorsko – goranske županije.

Lička policija nam javlja da su u suradnji s kolegama iz Rijeke došli do osnova sumnje da je 42-godišnjak na području PU Ličko – senjske počinio 8 teških krađa i 1 krađu. U susjednoj Policijskoj upravi osumnjiče je za čak 19 kaznenih djela, sve na štetu tuđe imovine.

U Lici je provaljivao i krao sve i svašta, od novca, satova, pušaka, mobitela, pa čak je i demontirao radni stroj.

– Također se sumnjiči da je 9./10. srpnja 2015. godine provalio u automehaničarsku radionicu u Senju iz koje je otuđio elektrostarter za akumulator, trake (gurtne) za podizanje tereta, novac, a potom je otuđio teretno vozilo koje je nakon što je iz njega otuđio razni automehaničarski alat ostavio na makadamskom putu. Policijski službenici Policijske postaje Otočac ga sumnjiče da je u listopadu 2016. godine u Žutoj Lokvi provalio u halu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću iz koje je otuđio kanistre s pogonskim gorivom i automobil koji je naknadno pronađen, dok je u listopadu 2019. godine u Otočcu provalio u trgovinu građevinskim materijalom iz koje je otuđio brusilice, pile, bušilice, čekić i 46 komada reznih ploča, kažu u PU Ličko – senjskoj.

Nadalje ga policijski službenici Postaje granične policije Korenica sumnjiče da je da je u vremenu od 29. studenog do 2. prosinca 2019. godine sa teretnog automobila koje je bilo parkirano na parkiralištu tvrtke u Podudbini otuđio 18 traka za vezivanje (gurtne). Materijalna šteta navedenim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 117.000 kuna, te je dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima. Nadležnim državnim odvjetništvima dostavljena su posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava, a osumnjičenik uhićen, te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

  • Riječka policija navodi da ga se sumnjiči da je tijekom 2019. godine na području Crikvenice i Novog Vinodolskog te u mjestima na njihovom širem području počinio veći broj kaznenih djela, većinom provaljivanjem u razne objekte. Tako je iz vikendica, kuća, kontejnera i drugih objekata te s gradilišta i iz dvorišta, najvećim djelom otuđio razni alat (bušilice, brusilice, pile i drugo), zatim građevinski materijal i opremu, kućanske uređaje i druge predmete, ali i kombi vozilo i četverocikl. Također, utvrđena je sumnja da je od kolovoza 2017. do srpnja 2019. godine u mjestima na širem delničkom području provalio u skladište, vikendicu i lovačku kuću te otuđio oko 800 litara dizelskog goriva, oko 120 litara motornog i hidrauličnog ulja, razni alat, akumulatorske baterije, dijelove solarnog sustava, bicikl i druge predmete.
    Tijekom kriminalističkih istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna.

    KAportal.hr

  • Odgovori