KAportal Platforma F12 probija i državne granice, njihova ulična galerija niknut će početkom rujna i u Beogradu | Karlovački informativni web portal

Platforma F12 probija i državne granice, njihova ulična galerija niknut će početkom rujna i u Beogradu

Izuzetno dobro prihvaćen projekt gerilskih uličnih galerija koji je pokrenula karlovačka nezavisna Platforma F12 vrlo brzo se nakon što je toplo i oduševljeno prihvaćen u Karlovcu počeo širiti Hrvatskom, a sada probija i državne granice.

Već i ranije to je učinjeno kada su u pitanju djela, jer u donacijama radova za ulične galerije sudjelovali su umjetnici iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije… a sada će po prvi puta izvan Hrvatske i niknuti jedna gerilska galerija F12, i to u Beogradu u okviru Festivala ulične umetnosti “rEKOnstrukcija”, koji se održava 8. i 9. rujna.

Središnji događaj festivala oslikavanje je napuštene nekadašnje zgrade Beobanke, a paralelno se odvijaju mnogobrojne radionice i izložbe, a među njima i nova ulična galerija Platforme F12 s pozivom “Udomi umetnost”. Sudjelovati mogu svi zainteresirani autori sa slikama, crtežima, grafikama, pjesmama, kratkim pričama, skulpturama, fotografijama… a svi će izloženi radovi, kao i uvijek u akcijama F12, biti poklonjeni prolaznicima.

Treba dodati kako je među sudionicima festivala “rEKOnstrukcija” i Jana Danilović, kragujevačko-beogradska umjetnica, koja je već više puta gostovala u Karlovcu, od KAbine do Infoshopa i KA-Matrixovih projekata vezanih uz Zvijezdu.

Spomenimo i da se svi zainteresirani umjetnici s radovima mogu prijaviti na e-mail adrese platformaf12@gmail.com ili festivalrekonstrukcija@gmail.com sve do 20. kolovoza.

  • KAportal.hr

  • Odgovori