KAportal Jasmin Stavros progovorio o velikom životnom preokretu: Bio sam pred vratima pakla, okružen zlom droge i nemorala | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Jasmin Stavros progovorio o velikom životnom preokretu: Bio sam pred vratima pakla, okružen zlom droge i nemorala

Župnik u Omišlju i dekan omišaljskog dekanata dr. Anton Bozanić predvodio je misno slavlje druge srijede Velike pobožnosti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 29. siječnja 2020. godine. U prigodnoj homiliji tumačeći karakteristike sveca dr. Bozanić se zapitao:

– Kada smo mi najduhovniji? Nismo onda kada sjedimo u naslonjaču i lijepo nam je, već onda kada nam je teško, kad padamo. Tada rastemo u duhovnosti. Naša vjera i naša duhovnost se posebno produbljuje u našim padovima koji su dobra prilika za pokajanje i traženje Božjeg milosrđa – kazao je dr. Bozanić i nastavio:

– Što kaže Sveto Pismo za Josipa? Sveti je Josip bio pravedan. Kad Biblija govori o nekom da je pravedan to ne znači da on ima neko pravo. Sveti je Josip pravedan u odnosu na Boga. Dozvolio je Bogu da on djeluje kroz njega …

Pri kraju misnog slavlja svoju je vjeru svjedočio poznati pjevač Jasmin Stavros koji je tom prigodom kazao kako se kao mlada osoba rano počeo baviti glazbom. To mu je tada bilo jako zabavno, imao je puno novaca i mogao si je priuštiti mnoge stvari, ali ga je takav život doveo pred vrata pakla. Često je morao zabavljati one koji su ponirali u zlo droge, različitih opijata, nemorala i tako dalje.

– I sam sam griješio – posvjedočio je Stavros.

– Na svome putu jednom sam upoznao dvije djevojke, a jedna od njih mi se posebno svidjela, no bila je jako pobožna. Htio sam da bude moja. I uspio sam. To je danas moja žena Žarka. Ona je i dalje, nakon našeg vjenčanja, prakticirala vjeru, ali to se mene nije ticalo. Ja sam i dalje radio svoj posao na estradi. No to me nije ispunjalo. A ona, moja Žarka, cijelo je vrijeme bila uz mene i molila za mene, sve dok i sam nisam shvatio koliko je Bog velik. Danas ne mogu živjeti bez Boga. Redovito idem na mise, ispovijedam se, a nedavno sam otkrio i ovo divno Svetište svetog Josipa. Onu knjižicu, molitvenik ‘Idite k Josipu’, koju sam ovdje dobio, već sam svu istrošio. Svaki dan nešto iz njega pročitam. Kad imam neki koncert, moji glazbenici to znaju, uvijek se prije koncerta povlačim u tišinu. Tada molim da Bog kroz mene progovara. Ma, htio bih vam još puno toga kazati, ali premalo je vremena. No zahvaljujući mojoj supruzi Žarki ja sam pronašao Boga i sretan sam čovjek – posvjedočio je tom prigodom Stavros.

Uz omišaljskog dekana koncelebrirali su preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, don Ante Omazić, upravitelj Svetišta u Vrpolju kod Šibenika, vlč. Duje Kurtović, župnik župe svetog Franje Ksaverskog iz karlovačkog naselja Švarča, vlč. Dragutin Goričanec, župnik u Završju, vlč. Ivica Tolla, župnik u Generalskom Stolu i duhovnik na Laudato televiziji, o. Mario Škrtić, provincijal pavlina u Hrvatskoj i mons. Antun Sente, ml., karlovački rektor.

Misno slavlje svojim pjevanjem animirali su članovi Župnog zbora svetog ‘Franje Ksaverskog’ i karlovačkog naselja Švarča čiji su župljani predvodili hodočasnike druge srijede Velike pobožnosti.

KAportal.hr

  • Odgovori