KAportal Tri sata smijeha, suza i aplauza - Đorđe Balašević oduševio Karlovčanke i Karlovčane, a oni ga "zatrpali" plišanim zečevima | Karlovački informativni web portal

Tri sata smijeha, suza i aplauza – Đorđe Balašević oduševio Karlovčanke i Karlovčane, a oni ga “zatrpali” plišanim zečevima

Baš kao što se moglo i očekivati nakon što su još prije mjesec i pol ulaznice za koncert “planule” svega 30-ak minuta nakon puštanja u prodaju, Dom OSRH Zrinski bio je sinoć krcat povodom koncerta legendarnog novosadskog pjevača Đorđa Balaševića. I ne samo Karlovčanima i Karlovčankama, jer ispred Zrinskog mogle su se vidjeti i registracije od Dalmacije do Slavonije, budući je dobro poznato da u Hrvatskoj postoje i fanovi koji ga slijede praktički od koncerta do koncerta i ne propuštaju niti jednu priliku da još jednom čuju i vide svog idola.

“Kalendar mog detinjstva” i nije pravi koncert – već svojevrsna mješavina glazbenog programa i stand up komedije, još jedne stvari po kojoj je Balašević poznat i cijenjen. Publika je tako tri sata prelazila iz urnebesnog smijeha uz Đoletove priče do suznih očiju uz njegove brojne, slobodno se može reći, evergreene. Aplauz se, dakako, nije stišavao, a iako nema sumnje da su svi od prvog do posljednjeg posjetitelja napustili koncert oduševljeni i presretni, kao malu zamjerku može se eventualno tek reći da je stand up program “Kalendara mog detinjstva” gotovo identičan kao na ranijoj hrvatskoj turneji, no nepobitno je da Balašević ima karizmu i način interpretacije koji i s istom pričom jednako glasno nasmijavaju publiku ako treba i deset puta.

Premda je ovaj program zamišljen više u kazališnom stilu, publiku je bilo teško spriječiti da se uključi u pjesmama, a na “Ringišpil” je cijela dvorana i ustala na noge, zborno otpjevala pjesmu sve do završnice u kojoj je poslužila kao prateći vokali u dijelu u kojem se pjesma razdvaja u dva tekstualna dijela. Dakako, s Balaševićem je i ovog puta bio vrsni pijanist, prof. Aleksandar Dujin.

Nakon puna tri sata, publika nije odustajala bez bisa, Balašević se vratio na pozornicu, otpjevao “Portret mog života” i otišao praćen ovacijama. I bogatiji za novu kolekciju plišanih zečeva kojom su ga zatrpali Karlovčani.

KAportal.hr

  • Odgovori