KAportal U jeku širenja opasnog virusa dugoreški ugostitelj nalazi se u Hong Kongu: Peremo ruke i ne ulazimo u gužve, smatramo se sigurnima | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U jeku širenja opasnog virusa dugoreški ugostitelj nalazi se u Hong Kongu: Peremo ruke i ne ulazimo u gužve, smatramo se sigurnima

Svjetska zdravstvena organizacija je koronavirus koji se pojavio u kineskom gradu Wuhanu proglasila globalnom prijetnjom no naravno u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu život nije stao, no mjere opreza su na najvišoj razini.

Na proputovanju prema Filipinima u Hong Kongu se ovih dana zatekao poznati dugoreški ugostitelj Dalibor Vukmanić, vlasnik restorana DP iz Zvečaja sa suprugom Ivanom, pa je podijelio par dojmova iz zemlje koja se zbog opasnog virusa pretvorila u “karantenu”:

– Ovdje u Hong Kongu nema panike, ljudi normalno funkcioniraju i idu na posao, izlaze u shopping molove i na ulice, kaže nam Vukmanić.

Vlada je, dodaju, zbog epidemije produžila školske praznike do 18. veljače, a koji će možda biti i skraćeni ako se u međuvremenu smiri situacija sa širenjem virusa.

– Turista ima, ali puno puno manje nego inače što je za nas i dobro jer možemo sva mjesta obići bez dužih čekanja u redovima, rekao je Vukmanić da je u Hong Kong došao na samo tri dana jer se nalazi na proputovanju za Filipine.

– Zabrinutost je bila malo prije dolaska, ali kad vidiš da sve funkcionira osjećamo se apsolutno sigurno. Maske nose svi na ulici i u shoping molovima kao i aerodromima. Na aerodromima imaju i uređaje za mjerenje tjelesne temperature i pregledavaju sve kod ulaska. Peremo ruke često, ne ulazimo u prevelike gužve na ulici, kojih sada ni nema, dodaje Vukmanić te u šali kaže kako piju Corona pivo i gin tonic za dezinfekciju, te kako vjeruju da su zaštićeni od virusa.

KAportal.hr

Dalibor Vukmanić
  • Odgovori