KAportal U sklopu Dana piva u Karlovcu se održava i 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede s oko 90 izlagača | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U sklopu Dana piva u Karlovcu se održava i 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede s oko 90 izlagača

U sklopu ovogodišnjih Dana piva, Udruženje obrtnika grada Karlovca, Obrtnička komora Karlovačke županije i Grad Karlovac organizirali su 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede koji će trajati od 30. kolovoza do 3. rujna na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Korana.

– Prijavljeno je više od 60 izlagača iz Karlovca i Karlovačke županije i još šest županija, te iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. Izlagat će i 30-ak OPG-ovaca koji će i prodavati svoje proizvode. Ove smo godine sajmove organizirali u tri segmenta; kroz gospodarski, edukativni i zabavni dio. Dakle, osim mjesta za izlaganje i susrete obrtnika sa potencijalnim kupcima ili novim djelatnicima, organizirat ćemo i prostor za niz edukacija i radionica, od izrade licitarskih srca, radionica vezilja, do seminara o tome na koje sve potpore obrtnici mogu računati, do seminara o motivaciji kupaca, prezentaciji svojih proizvoda, novosti u građevini, oslikavanju zidova. Bit će riječi o inspekcijskim nadzorima, aktualnostima u oporezivanju obrtnika, dakle o svemu onome što zanima obrtnike. Uz to, na sajmu će sudjelovati sve strukovne škole Karlovačke županije, pa ćemo i na taj način promovirati školovanje obrtnika – najavio je Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

Događanja će svakoga dana trajati od 9 sati do 21 sat ili duže ovisno o interesu gostiju. Obzirom da će u jednom od dva šatora na prostoru uz desnu obalu Korane biti bogata ugostiteljska ponuda tvrtke Pleter – usluge, a svoju će ponudu imati i Šumarski kutić. Predavanja i prezentacije trajat će do 17 sati, nakon čega slijedi zabava uz nastupe glazbenika na glavnoj pozornici ŠRC-a Korana.

Svaku će se večer posjetitelji moći opustiti uz tradicionalna jela i pića, te nastupe KUD-ova, ali i glazbenika poput Rečićkih sokola koji će nastupiti prve večeri na pozornici na ŠRC Korana, zatim u nastupu grupe Gazde, TS Fijakera, grupe Black&White, te Skitnica.

– Bit će tu i tradicionalna vrlo atraktivna i posjećena Revija frizura Ceha ugostitelja koji su ove godine udvostručili program, navodi Darko Stanković.

Ivan Mrzljak, zamjenik gradonačelnika Karlovca kazao je da će ove godine na 1. Sajmu poljoprivrede sudjelovati 18 izlagača na 12 štandova iz Karlovca i županije. OPG-ovci će pokazati svoje ekološke proizvode, a bit će tu i distributeri i proizvođači poljoprivredne opreme; traktora, priključaka, a bit će prezentirana i kemijska sredstva potrebna u poljoprivrednoj proizvodnji.

-Bit će organizirana i predavanja za poljoprivrednike poput onog na temu poljoprivrednog zemljišta što je sada jako aktualno, zatim o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države i nadamo se da će to jako zanimati naše poljoprivrednike, sve one koji žele uzeti državnu zemlju u najam. Također, bit će organizirano i predavanje na kojem će biti predstavljeni natječaji Europske unije namijenjeni mladim poljoprivrednicima, rekao je Mrzljak. Dodao je kako će parkiranje na ŠRC-u biti besplatno, kao i uz sportsku dvoranu na Rakovcu, a Grad Karlovac će organizirati autobusnu liniju koja će posjetiteljima omnogućiti da tijekom dana obiđu sve lokacije održavanja Dana piva; od gradske jezgre, preko Foginovog kupališta do ŠRC Korana.

– Želja nam je da Karlovac postane prepoznatljiv po Obrtničkom sajmu kojeg Karlovac svakako treba i zbog onog što obrtništvo nosi i koliko je važno u životu grada. Uvjeren sam da će se na ovoj lokaciji sajam doživjeti svoj pun značaj i da će isti u idućim godinama postati zanimljiv i izlagačima iz nekih drugih, daljih sredina, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Sponzorirani članak