KAportal Željko Mavrović i Mario Šivolija okupili u Hostelu Karlovac u Selcu boksačke i karate talente iz sedam država | Karlovački informativni web portal

Željko Mavrović i Mario Šivolija okupili u Hostelu Karlovac u Selcu boksačke i karate talente iz sedam država

„Opasno je ovih dana biti u Selcu“, najčešća je šala koja se prepričavaju u karlovačkom Kafiću Rum i menta u Selcu. Naime, karataši i boksači „okupirali“ su sportski teren pod šatorom i od ranih jutarnjih sati treniraju vrijedno se pripremajući za predstojeća natjecanja. Radi se, naime, o Karate kampu Selce 2019. koji se ove godine održava po 10. jubilarni put. Prema svim pokazateljima kamp je još jednom potvrdio zašto slovi za jedan od najboljih kampova u ovom dijelu Europe.

Specijalistički karate kamp održava se u organizaciji Karate saveza Primorsko-goranske županije. Okupilo se više od 60 polaznika a polaznici su iz: Slovenije, BiH, Italije, Slovačke, Austrije i Njemačke, naravno i iz Lijepe Naše. U sljedećih tjedan dana brusiti će svoje sportsko znanje i vještine koje će potvrđivati na natjecanjima ove jeseni. Da sve bude u najboljem redu brinu se četiri trenera: Mišo Berak, Namik Dizdarević, Vladimir Cvjetan i Miladin Matković.

– U ovako ugodnom okruženju nadomak mora i dosta zahtjevni treninzi koji odrađujemo dva puta dnevno lako se podnose. Mislim da smo se ove godine uistinu se dobro pripremili i da polaznici kampa zaista uživaju u sportskim, ali i onim ostalim pratećim sadržajima – rekao je Mišo Berak.

Isto sportsko borilište s karatašima dijele i boksači koji su po prvi puta u Selcu i ne kriju svoje oduševljenje. Zahvaljujući našem proslavljenom boksaču i bivšem viceprvaku svijeta i europe Mariju Šivoliji, te legendarnom Željku Mavroviću, pokrenut je pilot projekt boksačkog kampa. Atraktivne treninge s pozornošću prate i mnogobrojni turisti.

– Željeli bismo na ovaj način dodatno popularizirati našu plemenitu vještinu te kroz nekoliko godina po broju sudionika pokušati dostići polaznike ostalih sportskih kampova koji se održavaju u ovom hostelu koji je kao stvoren za nas sportaše. Bio sam na mnogim mjestima ali rijetko gdje sam vidio ovako dobre uvjete za treniranje – rekao je Šivolija i dodao kako u srijedu i četvrtak treba očekivati boksački spektakl u Selcu. Naime, dolazi Željko Mavrović koji te dane drži treninge i održava predavanja.

  • U kafiću Hostela već kruži nova priča: „Pa tko ne bi htio da ga udare Mavrović i Šivolija?!“

    Naša poruka svima je: Dođite, napunite mobitele i fotografirajte se s proslavljenim boksačima.

    KAŠonline

  • Odgovori