AKTUALNO

Uz glazbu, prostornu instalaciju, likovni kutak i foto izložbu otvoreni "Dani Radićeve", i večeras bogat program

Uz glazbu, prostornu instalaciju, likovni kutak i foto izložbu
otvoreni
foto: Lukas Šomek

U središnjoj karlovačkoj ulici sinoć su otvoreni novi "Dani Radićeve", koji u pet dana donose tridesetak kulturnih programa u središte grada. Program ove godine nije vezan samo uz Radićevu ulicu, već i uz Tijesnu, Banjavčićevu te, kroz ljetnu ediciju Karlovac Dance Festivala, dvorišta i haustore Zvijezde.

Sinoć je program započeo izložbom fotografija mlade Marine Jurčić, dok je u likovnom kutku na novom djelu počeo raditi mladi karlovački slikar Robert Prpić. Gotovo istovremeno, kod Amadeusa je prikazan prvi u nizu europskih dokumentaraca, češki "King Skate" koji govori o prvim čehoslovačkim skateboarderima u vrijeme komunizma, a tema i odličan punk soundtrack privukli su pozornost mnogih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svojevrsni uvod u Karlovac Dance Festival bilo je otvaranje prostorne instalacije "3 do 10, stabla: gradovi, pokreti!" u dvorištu Radićeve 17. Zanimljiva prostorna instalacija svojevrsna je "šetnja" Dubrovnikom u kojem autorica živi, a uz lijepu umjetnost mnogi su po prvi puta zavirili i u zaista lijepo uređeno i očuvano dvorište obitelji Matan, Pavlić i Dubravčić koje je samo po sebi vrijedno pogleda.

Glazbeni gost na novoj lokaciji između Bukse i Mona Lise bio je mladi karlovački kantautor Ichabod, koji je ove godine dogurao i do INmusica što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, a sada se prvi puta u Karlovcu predstavio i s kompletnim bendom. Kako kaže sam frontmen, imali su tek par zajedničkih proba, no nije se to toliko osjetilo u nastupu uz malo "gubljenje" tek u jednoj stvari. Ostatak je koncerta prošao odlično, a svidjelo se sve to i posjetiteljima, a posebno je lijepo bilo vidjeti da mnogi znaju i riječi malog hita "We Could've Had a Better Time".

Publika je na poklon dobila i kratku priču Tally Rayne Adams "Iz ormara", koju su mnogi s nestrpljenjem pročitali već na licu mjesta.

Večeras je na rasporedu također zanimljiv i sadržajan program:

Radićeva ulica: 21:00 koncert The Stack Shots Likovni kutak: Aleksandra Podrebarac Priča za ponijeti: Sanja Graša "Superman i Greta Garbo"

Banjavčićeva ulica 18:30 Dvorište Knjižnice za mlade: Predstavljanje grafičkog romana "Alpha" francuske spisateljice Bessora i ilustratora Barrouxa 19:30 Ispred Amadeusa: ciklus KineDok dokumentaraca - "Fotbal Infinit" (rumunjski)

Mažuranićeva 20:00 Karlovac Dance Festival KA BODY DANCE WALK: 440 dance steps - Karlovački čagerski cipelcug (Mažuranićeva 6, izvode Vera Mitrović Vrbanac /ples/, Lana Ćosić /flauta/) 21:00 Karlovac Dance Festival: Plesni eksperimentalni film "Pulsar" (15')

KAportal.hr


Reci što misliš!