AKTUALNO

Karlovački studenti ostali bez "menze" i subvencionirane prehrane - u akciju da se hitno nešto učini uključila se i Mladež HDZ-a

Karlovački studenti ostali bez
Studentski dom

Nakon što su studenti Veleučilišta u Karlovcu ostali bez "menze" - dosadašnji ugostitelj s Ministarstvom znanosti i obrazovanja nije sklopio novi ugovor za pružanje usluge subvencionirane prehrane u ovoj akademskoj godini, a na potom objavljeni javni poziv za pružanje te usluge nitko se nije javio - Mladež HDZ-a Karlovačke županije od odgovornih je zatražila žurno rješenje na korist studentima.

Učinili su to, navode u priopćenju, preko medija kao posrednika, razočarani nebrigom za osiguravanje kvalitete studentskog života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U priopćenju stoji:

"Prehrana predstavlja jednu od osnovnih životnih potreba, a mnogi studenti, boraveći u Karlovcu i udaljeni od svojih domova, jedino u studentskim menzama mogu pojesti topli obrok prikladan njihovu budžetu. U suvremenom dobu u kojem težimo ka razvoju i razvitku, kako osobnom, tako i onom cjelokupne zajednice u kojoj živimo i djelujemo, izražavamo krajnje nezadovoljstvo činjenicom da smo primorani činiti ovakav korak. Zalažemo se za bolji život mladih u gradu Karlovcu i čitavoj županiji, što posebno uključuje studente. Dolazeći iz različitih krajeva naše županije, ali i Hrvatske, studenti karlovačkog Veleučilišta predstavljaju centar znanja u gradu Karlovcu. S ciljem stvaranja kvalitetnog obrazovanog kadra, međusobnog umrežavanja mladih u gradu i županiji te povećanja kvalitete življenja, voljeli bismo kada bi studenti naš grad odabrali mjestom njihova budućega razvoja i nakon što završe studij.

Odlazak velikog broja mladih radi potrage za boljim uvjetima života ostavio je trag na društvu. Kako bismo spriječili svaki daljnji odljev mladih, potrebna su puno veća ulaganja u obrazovanje i njegovu kvalitetu. Karlovac je grad raznolikih mogućnosti za studente i već se postojećim studijima te novim studentskim domom profilirao kao veleučilišni centar. Uz mnoge potencijale koje grad ima, stvaranje i jačanje grada kao centra znanja, kompetencija i izvrsnosti svakako je jedna od njih. Stoga, želimo li da Karlovac postane i gradom mladih, nužno je prestati donositi odluke na njihovu štetu.

Želimo li vidjeti promjenu u svijetu oko nas, moramo sami biti dio promjene. Iako smo mladi, svjesni smo činjenice da samo ustrajnim radom možemo potaknuti i dovesti do konkretnih poboljšanja i promjena u društvu.

Stoga se nadamo da ćemo ovime potaknuti i druge na promišljanje i na promjene koje će dovesti do rješenja nastalog problema. Budući da je riječ o više nego važnom pitanju koje se tiče brojnih mladih u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, pomno ćemo pratiti daljnji razvoj situacije."

Podsjetimo, "pravu" studentsku menzu karlovački studenti tek trebaju dobiti i to u nekadašnjem Bosanskom magazinu, a drugi studentski dom u bivšoj Vojnoj bolnici, no to neće biti brzo jer tek je pri kraju izrada projektne dokumentacije.

KAportal.hr


Reci što misliš!