AKTUALNO

Kroz KAkvart u 2019. podržano 26 projekata u četvrtima i mjesnim odborima - od uređenja igrališta i domova do solarnog stupa

Kroz KAkvart u 2019. podržano 26 projekata u četvrtima i mjesnim
odborima - od uređenja igrališta i domova do solarnog stupa

U programu KAkvart u ovoj je godini podržano ukupno 26 projekata, osam društvenih i 18 komunalnih i svi su, osim tek nekoliko u završnoj fazi, već realizirani.  Ovo je, naime, rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji povodom ovog hvalevrijednog projekta u kojem je Gradu Karlovcu glavni partner pivarska kompanija Heineken Hrvatska sa sjedištem u Karlovcu.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je zadovoljstvo realizacijom svih projekata, a koliko je natječaj KAkvart prepoznat u vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljno govori velik broj prijava. Posebnost mu, dodaje gradonačelnik, daje uključenost građana volonterskim radom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz projekte ukupne vrijednosti oko 700 tisuća kuna su uređena dječja igrališta, društveni domovi, postavljena je jedna interpretacijska ploča, prvi put u Karlovcu postavljen je solarni stup za popravak bicikala, a pomogla se i organizacija kulturnih i sportskih manifestacija, te obilježavanje značajnih obljetnica. Zanimljivo da je KAkvart jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj, dok iz gradske uprave naglašavaju da predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma, u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima, a sami svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. U četiri godine realizirano je 80-ak projekata ukupne vrijednosti preko šest milijuna kuna.

- Već nekoliko godina za redom Heineken Hrvatska podržava projekt KAkvart kroz naš brend Karlovačko. Iznimno je zadovoljstvo sudjelovati u projektu u kojem građani i odbori gradskih četvrti, gradska uprava i privatni sektor zajedničkim snagama mijenjaju lice grada i doprinose poboljšanju života te razvoju lokalne zajednice. Veliki broj prijava svake godine te zanimljivi i korisni projekti dokaz su da je KAkvart prepoznat u gradu i županiji kao važan projekt kojem je cilj učiniti Karlovac još ugodnijim gradom za život. Osim ovog projekta, Heinken Hrvatska sponzorira neka od najvažnijih zabavnih i kulturnih događanja na području Karlovca što ćemo i dalje činiti, rekla je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih komunikacija Heinekena Hrvatska.

Predstavljanje rezultata ovogodišnjeg KAkvarta održano je na Maloj Jelsi Jelsa gdje je kroz projekt uređen prostor mjesnog odbora. Predsjednik Vijeća MO Jadranko Grčić zahvalio je svima koji su pomogli realizaciju projekta i učinili da prostor Doma postane uvjetan za korištenje svim mještanima Male Jelse.

KAportal.hr


Reci što misliš!