AKTUALNO

S početkom turističke sezone nezaposlenost i u Karlovačkoj županiji sve manja - veći i broj prijava potreba za radnicima

S početkom turističke sezone nezaposlenost i u Karlovačkoj županiji
sve manja - veći i broj prijava potreba za radnicima
foto ilustracija

S početkom turističke sezone ponovo dolazi do drastičnijeg smanjenja broja nezaposlenih i u statistici karlovačkog Zavodu za zapošljavanje. Prema najnovijim podacima, na kraju ožujka 2018. godine u njihovoj evidenciji bile su 5.262 nezaposlene osobe, što je u odnosu na protekli mjesec smanjenje za 389 nezaposlenih osoba ili 6,9 posto.

U odnosu na ožujak 2017. godine došlo je do smanjenja nezaposlenosti od čak 22,9 posto, odnosno za 1.566 nezaposlenih osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Republici Hrvatskoj, javljaju s karlovačke "burze rada", krajem ožujka bile su evidentirane 177.973 nezaposlene osobe što je smanjenje od 6,7 posto u odnosu na protekli mjesec, te smanjenje od 20,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Sve je veća i potreba za radnicima. Tako je ožujku karlovački Zavod zaprimio 491 prijavu potreba za radnicima, što je povećanje za 160 prijava (48,3 posto) u odnosu na prethodni mjesec.

KAportal.hr


Reci što misliš!