AKTUALNO

Gdje je zapelo? Vlada odobrila novac, ali mještani naselja uz Koranu kod Veljuna više od dvije godine bez mosta

Gdje je zapelo? Vlada odobrila novac, ali mještani naselja uz
Koranu kod Veljuna više od dvije godine bez mosta

Koliko je spora državna administracija, ali i ona na svim razinama na svojoj koži osjete mnogi građani, a među njima i mještani naselja kod Veljuna koji su ostali odsječeni nakon što je nabujala rijeka Korana doslovno odnijela most.

Stanovnici i dalje čekaju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlada Republike Hrvatske je još u rujnu prošle godine odobrila novac za gradnju mosta, a od tada se ništa nije dogodilo, barem ne konkretno da bi počeli radovi na gradnji novog mosta. Da mještani još uvijek, više od dvije godine, čekaju svoj most podsjetio nas je naš čitatelj, a mi potom nadležne u Hrvatskim cestama.

- U tijeku je postupak nabave za izradu Glavnog i Izvedbenog projekta obnove srušenog mosta Veljun na lokalnoj cesti LC 34138, predviđen Planom izvanrednog održavanja za 2016. godinu. Procijenjena vrijednost usluge iznosi oko 200 tisuća kuna, rečeno nam je u Hrvatskim cestama.

Postupak javne nabave

Dodaju da planirani rok za izradu oba projekta traje 150 dana, te da će se po ishođenju građevinske  dozvole provesti postupak javne nabave za odabir izvođača radova za izgradnju novog mosta.

- Lokacijska dozvola je izdana 16. ožujka 2016. godine, a projektantska procjena vrijednosti radova na izgradnji novog armiranobetonskog mosta iznosi oko sedam milijuna kuna bez PDV-a.

I nakon ovog odgovora, nismo dobili odgovor na pitanje - kad će početi izgradnja jer to ovisi o postupku ishođenja građevinske dozvole. Koliko će trajati treba tek vidjeti, valjda bi moglo do trogodišnje obljetnice poplave u kojoj smo još jednom svjedočili kolika je snaga prirode.

KAportal.hr

POGLEDAJTE I VIDEO PRILOG RTL-a

Izdvojeno


Reci što misliš!