AKTUALNO

Nemar ili namjera? Zbog bizarnog propusta dugoreških policajaca sud oslobodio krivnje Zagrepčanku kod koje je pronađena droga

Nemar ili namjera? Zbog bizarnog propusta dugoreških policajaca sud
oslobodio krivnje Zagrepčanku kod koje je pronađena droga
Policijska postaja Duga Resa

Policija je kod Zagrepčanke u dobi od 28 godina u Keićima na području općine Generalski Stol, tijekom kontrole vozila u kojemu je ona bila suvozačica, zatekla "epruvetu sa sadržajem suhe zelene biljne tvari nalik na drogu marihuanu ukupne težine 6,9 grama i prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin težine 1,5 grama". Sumnjive tvari držala je u svojoj torbici na stražnjem dijelu automobila.

Kako to u ovakvim situacijama biva, djelatnici PP Duga Resa su je prekršajno prijavili Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu. Ovakve su presude gotovo rutinske, ima ih mnogo. U sudskoj praksi one završavaju novčanim kaznama od oko 5.000 kuna. No, u konkretnom slučaju, okrivljenica je oslobođena od optužbe. Razlog je prilično bizaran, pomalo i nevjerojatan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U optužnom prijedlogu, naime, policija je ostavila termin "nalik" na drogu marihuanu, kao i "nalik" na drogu amfetamin, umjesto da su decidirano naveli da se radi o konkretnim opojnim drogama.

Sud je policiju na to upozorio, te im dao rok od osam dana da unesu ispravke, odnosno da se u optužnom prijedlogu nedvosmisleno navodi da je okrivljena posjedovala navedena opojna sredstva bez dodatka "nalik", međutim iz dugoreške policije nitko nikada sudu na to nije poslao nikakav odgovor.

Kako joj djelo nije dokazano, odnosno drukčije rečeno, djelo koje joj se stavlja na teret nema obilježje prekršaja, sud je okrivljenu oslobodio krivnje.

KAportal.hr


Reci što misliš!