AKTUALNO

Lokalni HDZ-ovci šute, ali Nada Murganić stala uz Plenkovića: Javno progovaraju oni koji ga kritiziraju pa mogu i ja koja mu dajem potporu!

Lokalni HDZ-ovci šute, ali Nada Murganić stala uz Plenkovića: Javno
progovaraju oni koji ga kritiziraju pa mogu i ja koja mu dajem
potporu!

- Jako mi je stalo da naši unutarstranački izbori, i sigurna sam da hoće, prođu u miru, na demokratski način i da  predsjednik HDZ-a bude Andrej Plenković još jedan mandat, kazala je, najavivši da bi odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora u HDZ-u trebala biti donesena u petak, a predsjednik stranke, po Statutu, izabran do 17. ožujka.

Odgovarajući na pitanje kako to da ona, kao bivša ministrica, daje potporu Plenkoviću, dok su se neki koji su uživali njegovu zaštitu i sada su na visokim pozicijama, okrenuli protiv njega, odgovorila je da mu daje potporu kao predsjedniku stranke i premijeru jer iz svog iskustva misli da izvrsno vodi Vladu i odlično komunicira sa svim ministrima. Ona je s mjesta ministrice razriješena"jer su se događale strašne tragedije među korisnicima, a pritisak javnosti je opterećivao sve u sustavu pa je odlazak bio s namjerom da se prekine rasprava o tome tko je kriv, da li ministrica, treba li otići ili ne..."

- Već da se okrenemo radu i rješavanju problema! Tako sam to i doživjela, jedno je vrijeme tako i bilo. Na žalost, nesreće se događaju; na nama je da učinimo sve da se one spriječe. Znam da se na razini Ministarstva radi na tome, ali to su procesi koji zahtijevaju vrijeme jer su se dugo godina problemi i nagomilavali. Mislila sam i tada da ne treba mijenjati ministre, trebaju promjene u sustavu, ali zbog psihološkog pritiska ne samo na mene, na Vladu i cijeli sustav, smatram da je to bila dobra odluka. Za mene je osobno dobro da nisam ministrica kada su se dogodile ove posljednje tragedije, iako moj odlazak nije promijenio sustav. I sada mislim da ne treba mijenjati ministricu, nego sustav; svaka promjena ministra na neki način usporava radne procese i zbog toga to mislim, ne zbog toga da je netko nezamjenjiv, Bože sačuvaj, zaključila je Murganić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!