AKTUALNO

Radovi u Bartola Kašića: Stanari smatraju da se ne moraju baš sve zelene površine asfaltirati, iz Grada tvrde da je to zbog sigurnosti prometa

Radovi u Bartola Kašića: Stanari smatraju da se ne moraju baš sve
zelene površine asfaltirati, iz Grada tvrde da je to zbog
sigurnosti prometa

- Kud to vodi? Zar baš sve zelene površine moramo asfaltirati i pretvoriti u parkirališta? Pa, pored škole i vrtića je ogromno parkiralište, ovdje ima dovoljno mjesta, zar se mora i ovo asfaltirati, negodovali su naši čitatelji, stanovnici Ulice Bartola Kašića, upozoravajući da se u ovom dijelu Grabrika proširuje parkiralište preko puta Dječjeg vrtića.

Zabrinutost stanara najmlađe gradske četvrti i želja da sačuvaju travnjake i zelene površine, kad "pravi" park ionako nemaju, sasvim je razumljiva, no iz Grada svoj potez opravdavaju povećanjem sigurnosti u prometu i željom mjesne vlasti, odnosno, Vijeća gradske četvrti Grabrik. Ne povećavaju broj parkirališnih mjesta, nego spajaju dva parkirališta da se ne mora voziti u rikverc.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Slijedom zahtjeva Vijeća GČ Grabrik te sagledavanja prometnog problema, za dio parkirališta u Ulici Bartola Kašića, a u cilju povećanja sigurnosti prometa, pristupilo se radovima na gradnji okretišta na spomenutoj lokaciji, odnosno spajanju dvaju odvojaka kako bi se eliminirala potreba vožnje unazad duž parkirališta, kazali su nam u Gradu.

Nije za taj zahvat trebalo mijenati bilo kakvu plansku dokumentaciju jer se sve radi kao dio investicijskog održavanja.

- Projekt se provodi u sklopu investicijskog održavanja te kao takav ne mijenja bitne karakteristike; ne povećava se broj parkirališnih mjesta niti se radi novi izlaz na prometnicu Bartola Kašića uz dječji vrtić Grabrik, naveli su iz Grada.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!