AKTUALNO / VIJESTI

COVID 19

Majka zaražene dugoreške bebe: "Prvi test je bio negativan, pa nisam ništa sumnjala, a drugi je pokazao da imam koronavirus"

Majka zaražene dugoreške bebe:
Pixabay.com

Slučaj zaraze majke i bebe iz Duge Rese je specifičan i još je jedan pokazatelj koliko je malo potrebno da se čovjek nađe u na danas toliko neželjenoj listi “pozitivnih” osoba u Hrvatskoj, piše Jutarnji.hr, čiji je novinar telefonski razgovarao s oboje roditelja zaražene dvomjesečne bebe.

- Ja sam također kolateralna žrtva, našla sam se na krivom mjestu u krivo vrijeme. Bila sam kod mame u frizerskom salonu. Tada je tamo došla i gospođa, čiji je muž bio pozitivan, a ona je bila prijenosnik. Mi to, naravno, tada nismo mogli znati. Bili su to sami počeci svega ovoga što će uslijediti. Ja sam dva dana nakon toga dobila temperaturu, još mi je nakon poroda imunitet slab, pa je možda i to bio razlog.

Nisam odmah pomislila na koronavirus, ali kada je do nas došla informacija da su pozitivni ta gospođa i njezin muž, počela sam sumnjati. Zato sam se javila liječnici i zamolila testiranje - Izjavila je majka bebe za Jutarnji.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napravila ga je, no test je bio negativan. Mogla je odahnuti zbog onoga što joj je u tom trenutku pisalo na dokumentu iz Klinike “Dr. Fran Mihaljević”, ali nikako ne i zbog svog zdravstvenog stanja.

- Meni je i dalje bilo loše, imala sam temperaturu, kašljala sam, boljela su me pluća i osjećala sam opću slabost. Izlazio mi je 14. dan samoizolacije, ali sam osjećala da nešto nije u redu, da to nije samo viroza. Javila sam se obiteljskoj liječnici, koja je isforsirala da se ponovi test. Ovim putem joj zahvaljujem jer se tada pokazalo da sam ipak pozitivna - kaže majka.

Čitavo vrijeme su se, dakle, pridržavali mjera, pa samo zbog toga nije zaražen i suprug.

Opširnije možete pročitati na Jutarnji.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!