AKTUALNO / VIJESTI

MAJSTORI ZA NAJAVE!

Dugoreškim osnovcima prva nagrada na natječaju Ministarstva kulture za videonajave knjiga

Dugoreškim osnovcima prva nagrada na natječaju Ministarstva kulture za videonajave knjiga

Nakon što je karlovačka gimnazijalka Gabriela Prpić osvojila 1. nagradu na državnom Booktrailer Film Festivalu u organizaciji Gimnazije Karlovac, kao sjajni "najavljivači" knjiga pokazali su se i dugoreški osnovci!

Naime, Medijska grupa OŠ Vladimir Nazor iz Duge Rese osvojila je 1. nagradu na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske za videonajave knjige, za igrani film "Neću", koji je najava knjige Sunčane Škrinjarić "Gospođica Neću". 

U nastanku filma sudjelovali su učenici 2. razreda OŠ „Vladimir Nazor“ iz Duge Rese: Filip Ćorić, Ana Fudurić, Fani Grgurić, Enis Husanović, Iva Katić, Josip Pavletić, Matej Pereško i Gabriel Topolnjak, pod vodstvom učiteljice Sandre Protulipac Tarabić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne mogu opisati koliko smo sretni i ponosni zbog ove nagrade. To nam je potvrda da smo na pravom putu i da dobro radimo to što radimo. Djeca su uživala snimajući ovu videonajavu. Oni jednostavno vole kameru, vole snimati i pregledavati ono što se snimalo i nije im bilo teško ponoviti i nekoliko puta scene koje možda nisu ispale najbolje. Puni su ideja i jedva čekaju da krenemo s novim projektima kad sve ovo završi. Nagrada na ovom natječaju je izlet za cijeli razred, koji je zbog svima nam poznatih razloga odgođen za sljedeću školsku godinu. Također bih htjela zahvaliti i svojoj učiteljici Kseniji Sanković, koja me je uvela u svijet montaže i uvijek mi izlazi u susret kad trebam odraditi ovaj dio posla u Kinoklubu Karlovac, kaže Sandra Protulipac Tarabić.

Film možete pogledati na ovoj poveznici, dok ovdje možete pogledati i kako je dio učenika iz Medijske grupe najavio svoj prvonagrađeni video.

Izdvojeno


Reci što misliš!