AKTUALNO / VIJESTI

STANOVI SVE SKUPLJI

Unatoč koronakrizi, cijena stanova u Karlovcu u travnju i dalje rasla - sada je u prosjeku 1.042 eura po kvadratu

Unatoč koronakrizi, cijena stanova u Karlovcu u travnju i dalje rasla - sada je u prosjeku 1.042 eura po kvadratu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prema novom istraživanju Njuškala, u travnju su tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj pale za 0,7 posto u odnosu na ožujak. Pad je izraženiji kod kuća, čije su tražene cijene pale za gotovo 1 posto.

Ipak, kada ih usporedimo s onima prije godinu dana, cijene su i dalje više. Konkretno, tražene cijene stanova u Hrvatskoj u travnju su bile 6 posto više u odnosu na travanj prošle godine, dok su cijene kuća više za oko 2 posto. 

Ni u cijeloj Hrvatskoj trend pada nekretnina nije isti pa tako u dijelovima Hrvatske i u travnju cijene nekretnina rastu, a tako je i u Karlovcu, u kojem su i cijene stanova i cijene kuća veće za 3% nego u ožujku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konkretnije to znači da se za kvadratni metar stana u Karlovcu u prosjeku traži 1.042 eura, dok se za kvadratni metar kuće traži 642 eura. U ovom mjesecu nisu, za razliku od prošlog, objavljeni podaci za Ogulin.

Što se tiče najskupljih i najjeftinijih nekretnina, tu promjena nema. I dalje su daleko najskuplje nekretnine u Dubrovniku, gdje se za kvadrat stana prosječno traži 3.771 euro, a za kvadrat kuće vrtoglavih 4.137 eura. Stanovi su najjeftiniji u Vinkovcima (782 eura po kvadratu), a kuće u Krapini, gdje je prosječna cijena tek 458 eura po kvadratu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!