AKTUALNO / VIJESTI

ŠPICA KORONASEZONE

Turistička sezona je počela zabrinjavajuće, ali sada je sve više razloga za osmijeh: Turisti su ostali vjerni Hrvatskoj

Iako je na događanjima smanjen broj ljudi, mnogo je mjesta u kojima su plaže prepune

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je trenutačno više od 820.000 turista, od toga 650.000 stranih, među kojima su najbrojniji Nijemci i Slovenci. Najviše ih boravi u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji. 

Gledano prema odredištima na prvom mjestu je Vir, a slijede ga Rovinj, Medulin, Poreč i Crikvenica. U prvih sedam dana kolovoza u odnosu na isto razdoblje lani Hrvatska je, unatoč globalnoj koronakrizi, ostvarila odličnih gotovo 70 posto rezultata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uživanje na Punti Rati u Brelima ništa ne može omesti, ni gužva na jednoj od najpopularnih plaža makarske rivijere, niti koronavirus. Čarobna Brela napunili su gosti iz Češke, Njemačke, Poljske pa i Ukrajine. Kolovoz je donio pravu navalu, a ukupnim turističkim rezultatom zadovoljni su i u turističkoj zajednici.

Neki ostaju vjerni omiljenim destinacijama u Hrvatskoj, jedna od njih je i Murter, gdje se najbolje pune kampovi i privatni smještaj. Najave za rujan su dobre, a brojka od 820.000 turista koji odmaraju u Hrvatskoj turističkim djelatnicima daje razlog za optimizam, osobito nakon zabrinjavajućeg početka sezone, a više pogledajte u prilogu Dragane Eterović.

Izdvojeno


Reci što misliš!