AKTUALNO / VIJESTI

LOKALNI STOŽERI

Najnoviji podaci o novozaraženima: U Slavoniji je situacija i dalje alarmantna, a nije ni u Zagrebu dobro

Najnoviji podaci o novozaraženima: U Slavoniji je situacija i dalje alarmantna, a nije ni u Zagrebu dobro
Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer je obavljeno 28 testiranja a svi nalazi su negativni.

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a. 

Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora. 

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus. 

U Gradu Zagrebu trenutno je 174 aktivnih slučajeva i 330 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.

Osam novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač. 

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba. 
Poštivanje samoizolacije i jučer je kontrolirala policija. Nije bilo dojava građana o kršenju te mjere, a u sedam samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Šest novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali da su među novooboljelima dvije osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca.

Ukupno je u županiji od početka epidemije obolilo 507 osoba, od kojih su 324 osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Trenutačno su 22 osobe hospitalizirane, a u samoizolaciji je 296 osoba.    

U protekla 24 sata testirano je 105 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6245 osoba, navode iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Jedna novozaražena osoba u Virovitičko-podravskoj županiji

Među trideset testiranih osoba na COVID-19 u posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije  jedna žena srednjih godina je bila pozitivna, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. 

Ona je kontakt jedne zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2.

Broj testiranih od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije je 2.381.

Zaražene su 32 osobe, 24 je oporavljeno, a jedan muškarac je preminuo.

Jedna novozaražena osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji

U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. 

Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

"Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje ključ je borbe protiv ove bolesti. Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima", poručio je načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec. 

Istarska županija bez novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih.

Izliječeno je devet osoba. Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 111 osoba.

Nema novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji

Na području Šibensko-kninske županije nemamo novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 23 osobe. U posljednja 24 sata nije bilo uzorkovanja na SARS-CoV-2. Trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja. Jedna osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se na kućnom liječenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!