AKTUALNO / VIJESTI

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA?

Koranski slap može biti itekako opasan - jučer Karlovčanin iz vode spasio dijete koje se na njemu kupalo bez nadzora i zamalo utopilo?!

Koranski slap može biti itekako opasan - jučer Karlovčanin iz vode spasio dijete koje se na njemu kupalo bez nadzora i zamalo utopilo?!

Pratio je kako se njegovi uspinju nakon spuštanja, a s njegove lijeve strane dolje su bili mlađi dječak i djevojčica kada je kroz šum vode začuo dječji glas i panično vriskanje.


Koranski slap nedaleko centra grada primamljiv je kupačima a Karlovčani dobro znaju da može biti i vrlo opasan, posebno jer je na njemu bilo nažalost puno slučajeva utapljanja. 

Zahvaljujući prisebnosti našeg sugrađanina Silvija Turkalja jučer je zamalo izbjegnuta nova tragedija, a on je, zbog očite nebrige nekih roditelja, na Facebooku napisao poduži post u kojem je opisao što se točno događalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Danas poslijepodne sam bio na koranskom slapu sa svojim klincima i njihovom ekipom. Djeca su se htjela spuštati. Isto tako meni slap i sve ono što on nudi nije mrzak. Za razliku od jučerašnjeg dana, danas je na slapu bilo puno manje ljudi. Očito zbog najave lošeg vremena, napisao je Turkalj.

Kako kaže, djeca su se spuštala a ja sam ih dolje hvatao. Moram reći da moji klinci poput vatrogasne vježbe ponavljaju što da učine ako ih slap odnese. Dakle, da se bez panike prepuste vodenoj struji koja ce ih odnijeti u mirniju vodu odakle mogu plivati ukoso prema slapu a nikako okomito na slap. Da mogu zaroniti ispod vodene struje i kroz mirni sloj vode vratiti se. Isto tako da ne plivaju protiv vodene struje jer ce ih brzo iscrpiti što je najgora situacija za neiskusne plivače.

- Na slapu oko nas je bilo i troje nama nepoznate djece. Stariji viši dječak od kojih deset godina te dječak i djevojčica, jedno tri godine mlađi. Pretpostavljam da bi se moglo raditi o braći i sestri obzirom da su svi troje dosta slični, tamnoputi i veće tjelesne težine od onoga bi bilo primjereno za tu dob. Sami samcati su se spuštali niz slap i po njemu se penjali. Bez obzira što je pola slapa vec suho, voda je u drugom dijelu još uvijek brza i nosi, kaže Turkalj. 

Pratio je kako se njegovi uspinju nakon spuštanja, a s njegove lijeve strane dolje su bili mlađi dječak i djevojčica kada je kroz šum vode začuo dječji glas i panično vriskanje.

- Kad sam se okrenuo sa moje desne strane u vodenoj struji našao se stariji dječak koji je već izmoren od plivanja kontra vodene struje počeo da zapomaže meni iza leđa sa glavom pola potopljenom. Skočio sam do njega i svojom desnom rukom uhvatio njegovu lijevu ruku. U tom trenutku sam osjetio svu njegovu težinu koja je uz snagu slapa bila velika. Izvukao sam ga do betonske ploče i otpratio do mirnijeg dijela slapa. Pitao sam ga gdje su mu roditelji, međutim nije ništa rekao već je s ovih dvoje otišao, napisao je Turkalj.

To ga je potaklo na razmišljanje kako se sve odvilo u sekundama, kao i da je slučajno imao čepiće u ušima za ronjenje dijete ne bi čuo, kao i da je u tom trenutku bio par metara dalje. Pita se da li bi ga netko drugi čuo?

Izdvojeno


Reci što misliš!