AKTUALNO / VIJESTI

RADOVI NA DREŽNIKU

Drežnički zid nakon 25 godina od gradnje treba i sanirati - zbog slijeganja tla popravlja se 33 metra zida koji štiti od poplave

Drežnički zid nakon 25 godina od gradnje treba i sanirati - zbog slijeganja tla popravlja se 33 metra zida koji štiti od poplave

Rok za izvođenje radova je 15. svibnja ove godine.

Zid koji karlovačko naselje Drežnik štiti od visokih voda nakon 25 godina treba održavanje ali i sanaciju, a upravo je intervencija u tijeku na lokaciji u Obali I. Trnskog.

Iz karlovačke gradske uprave nam javljaju da je uočeno slijeganje postojećeg tla uz i oko zida zbog ispiranja materijala tla pri povlačenju vode u korito Kupe uslijed čega je došlo do značajnijih strukturnih promjena na dionici zida dužine 33 metra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema informacijama iz Hrvatskih voda, nakon izrađene projektne dokumentacije sanacije zida i provedenog natječaja za odabir izvođača od strane Hrvatskih voda, u prosincu 2020. godine izveden je prvi dio planiranih radova, a to su radovi na dreniranju predmetne lokacije u cilju hidrauličke stabilnosti temeljnog tla i provođenja procjednih voda u Kupu po prolasku vodnog vala. 

- Za potrebe izvođenja navedenih radova izvođač Vodoprivreda Karlovac d.d. dopremila je građevinsku mehanizaciju koja je do lokacije izvođenja radova prolazila servisnim putem uz obrambeni zid što je trenutno jedini mogući put teškoj mehanizaciji do gradilišta, kažu nam u Gradu.

Rok za izvođenje radova je 15. svibnja ove godine. Nastavak i dovršetak potrebnih radova na sanaciji navedene lokacije ovisi o poboljšanju vremenskih uvjeta i o povoljnim hidrološkim uvjetima na slivu rijeke Kupe. Nakon dovršetka svih planiranih radova izvršiti će se sanacija puta za potrebe održavanja vodnih građevina kojim upravljaju Hrvatske vode.

Izdvojeno


Reci što misliš!