AKTUALNO / VIJESTI

IN MEMORIAM

Preminuo Branko Hrvoj, nekad istaknuti karlovački rukometaš i trener, aktivan i kao predsjednik gradske četvrti Banija

Preminuo Branko Hrvoj, nekad istaknuti karlovački rukometaš i trener, aktivan i kao predsjednik gradske četvrti Banija

Posljednji ispraćaj biti će u ponedjeljak, ponedjeljak 1. ožujka 2021. u 11:30 sati iz mrtvačnice na Rimokatoličkom groblju na Dubovcu.

Nakon teške i duge bolesti u dugoreškoj bolnici preminuo je Branko Hrvoj-Plos (70). Bio je istaknuti karlovački rukometaš, golman rukometnih klubova Banija, Karlovac i Tekstil. Hrvoj je jedno vrijeme bio aktivan i u politici, pa je u jednom periodu obavljao i dužnost predsjednika gradske četvrti Banija. 

Njegovi suigrači i prijatelji za Branka Hrvoja kažu da je bio vrlo društven, dobra duša svoga kluba, pošten i pravedan čovjek kojega su svi voljeli i poštivali. Među prvima se odazvao na poziv u obranu Hrvatske tako da je imao i status dragovoljca Domovinskog rata i bio ratni vojni invalid.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijeli svoj sportski život posvetio je rukometu, i ne samo on već sva njegova obitelj. Otac Janko Hrvoj bio je član Uprave RK Tekstil, a Branko je jedno vrijeme bio član Uprave RK Karlovac. Sinovi Janko i Krešimir igrali su rukomet za Gazu, a suprug njegove sestre Zlate Hrvoj Šipek - danas glavne državne odvjetnice, Miroslav Šipek,  bio je jedan od ponajboljih karlovačkih rukometaša. 

Prva generacija njegovih suigrača iz gradskog kvarta Banije bili su Milošević, Josip  Stubljar, Josip Tomičić, Furlan, Perko, Trbojević, Carević i drugi. Kasnije je bio dio tima najbolje generacije rukometaša sa Banije, a igrali su Šipek, Gerovac, Lovrek, Vrbetić, Gačeša, Gobac, Slavko i Boris Kurja, Muharemaj, Belavić ...

Bavio se i trenerskim pozivom pa je neko vrijeme trenirao mlade rukometaše RK Karlovca i seniore RK Gaze, a bio je i pomoćni trener Nikoli Gerovcu u HRK Karlovac. Nakon što je Gerovac zbog bolesti prestao biti trener oko godinu dana je bio glavni trener prve momčadi HRK Karlovca. Tada su igrali Totić, Remeta, Barešić, Maraš ...

Izdvojeno


Reci što misliš!